Berlusconi tillbaka för att ta hand om Milan!

President Berlusconi till MilanChannel:

“Jag är väldigt glad över att få komma tillbaka för att ta hand om Milan tillsammans med Galliani och Allegri. I Januari får vi se om vi har möjligheten att köpa in lite spelare”.

“Det är ett väldigt speciellt tillfälle för mig just nu eftersom jag inte har något institutionellt ansvar och har därför mer tid för Milan.
Vi har 26 år bakom oss och vi är det lag som vunnit mest i världen. De stora spelarna från förr var tvungna att lämna p.g.a. ålders frågan, medans försäljningen av Ibra och Silva gav oss möjligheten att spara €160 miljoner under 3 år. I en sådan här ekonomisk kris hade det varit ekonomiskt oansvarigt att säga nej. Milan kommer nu att backa upp de yngre spelarna för att komma tillbaka på rätt köl. Trion av El Shaarawy – Pato – Bojan är inte alls dålig och de är alla väldigt unga. Pato är en stor spelare som vi alltid ansett vara orörbar. Under de senaste åren har han tyvärr haft stora fysiska problem, han måste tillbaka till sin gamla form och börja tro på sig själv och tro på sin omgivning, för vi vill verkligen se den gamla Pato. Jag minns att för ett par år sedan ville en spansk klubb köpa honom för €50 miljoner.”

“Montolivo är lagets spelfördelare och jag tror mycket på honom. Han är en bra bollvinnare och duktig på att sätta igång spelet. Han påminner mig om Pirlo på många sätt, jag har sagt till Allegri att spela honom i mitten. Många säger att det är Jag som tar ut lagen etc, men jag har Alltid diskuterat laguppställningar och formationer med tränaren.
Hade inte jag velat ha Allegri kvar, så hade han inte varit det. Han är kvar för att jag tror på honom. Som ett Milan-fan säger jag till andra fans: I 26 år har vi ätit kaviar och druckit champagne, nu är läget annorlunda och vi måste se till de yngre spelarna.
En del av fansen idag har orsakat mig mycket smärta då de inte längre går till arenan för att se sitt vackra lag spela. Det är i dessa tider ni behövs som mest, ett stort lag behöver stor support”.

“Idag finns inga som helst förhandlingar eller funderingar på att sälja klubben, innan det sker måste vi bygga om klubben och börja vinna igen. Det är endast då du kan börja tänka på att sälja den till någon som kan garantera ett de är 100% engagemang”.

“Jag har en fil på varje spelare i laget och jag vet allt om dom. I Milan måste alla spelare känna en tillgivenhet till tröjan och för att det ska ske måste klubben vara nära spelarna och jag hoppas kunna ge mitt bidrag i den mening”.

“Rino Gattuso har rätt, du behöver 11 startande spelare som din grund och de ska kunna bytas ut när de blir trötta eller skadade, än så länge har vi inte haft det denna säsongen.
För tillfället finns det ingen Gattuso på planen som kan hålla samman laget, vi måste hitta en annan spelare som är lik honom och som kan pusha resten av laget.
Jag hoppas att bland dessa spelare vi har kan vi finna en kapten som likknar honom, vi behöver dock tid”.
 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen