Allegri: För många misstag

Massimiliano Allegri är glad över poängen på San Paolo, men varnar Milan: “Vi måste växa upp. Vi gör fortfarande för många misstag”

Rossoneri såg ut att gå mot ännu en förlust när laget låg under med 2-0 borta mot Napoli igårkväll, men Stephan El Shaarawy tyckte annorlunda och med 2 vackra mål lyckades han kvittera till 2-2 han var sedan ganska nära att sätta sitt tredje, men det stannade vid 2 och han har nu gjort 10 mål i ligan och därmed vunnit sin Karibien resa av Ambrosini.

“I den andra halvleken led vi av några situationer som vi kunde ha undvikit och vi har kommit till det stadiet att våra misstag kunde kostat oss matchen om Napoli lyckats med sina avslut“, medgav Allegri.

“Våra mittbackar gjorde ett bra jobb med att hålla Cavani på plats, han fick inte mycket boll och hans diagonala löpningar läste vi, jag tycker att vi generellt sett gjorde en bra match defensivt. Vi tog lite för många risker vid några tillfällen, men vi skapade också en hel del chanser mot slutet. Hade Mbaye Niang och Antonio Nocerino varit lite vassare hade vi kanske vunnit”.
“Vi måste växa upp då vi fortfarande gör alldeles för många misstag på det individuella planet. Detta är ett lag som måste mogna och lära sig av sina misstag lika mycket som placeringen i tabellen. Poängen är välförtjänt med tanke på hur vi spelade och hur intensiva vi var på planen”, fortsatte Allegri.

“Jag valde att ersätta Montolivo eftersom han var trött och vi behövde ett par nya friska ben på planen som kunde vara mer aktiv på motståndarens planhalva.
Kevin Prince Boateng spelade också bra och behöver slappna av för att komma tillbaka.
Varför jag valde Niang istället för Pato? Jag tyckte vi hade en chans att vinna matchen och Fransmannen kunde sätta sig in i spelet såhär sent i matchen bättre än vad Pato hade kunnat.”

Denna veckan var Allegri upptäckt med att kritisera sitt lag, klaga på deras mentalitet kunde dra ner Milan till Serie B.

“Jag sa det för att jag ville motivera laget inför dessa viktiga och komplicerade matcher vi har framför oss. Om vi möter de lagen med fel tillvägagångssätt så kommer vi bli nerdragna till botten av tabellen.”

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen