Milanlegendarerna hyllar El Shaarawy

En hel mängd med gamla Milanlegendarer har gett sin åsikt om talangen El Shaarawy.

19-åringen har än så länge gjort ett namn av sig själv under den här säsongen efter att ha gjort fem mål på dem senaste fyra matcherna för Milan.

“El Shaarawy har alla kvaliteter som behövs för att bli en bra spelare, men han måste fortfarande växa” påstod den gamla Milanspelaren Dejan Savicevic till Gazzetta Dello Sport.

“Han är snabb, han har ett bra skott och han gör mål på ett enkelt sätt. Hur som helst, om man inte gör mål blir folk kritiserade i Italien. Det är viktigt att han gör mål för Milan i svåra lägen för laget”.

Andriy Shevchenko är också en favorit av den italienska spelaren. “El Shaarawy är snabb, tekniskt begåvad och han är fräsch vilket behövs i svåra situationer” påpekade Shevchenko.

“Vem han är som? Jag vet ingen som El Shaarawy borde bli jämförd med. Jag tycker att jämförelser är farliga för att varje mästare är olik. Stephan har något som påminner om mig själv. Till exempel på sättet han accelererar.

Medans Shevchenko var försiktig med jämförelser, så höll inte Jose Altafini och Maurizio Ganz tillbaks.

“El Shaarawy påminner mig om Neymar och Messi. De har en låg tyngdpunkt och de spelar dessutom med bollen fastklistrad vid deras fötter”, hävdade Altafini.

“El Shaarawy har redan bevisat att han redan är en bra spelare. Det viktiga är att inte förstora upp honom för mycket.”

Ganz delade samma åsikter som Altafini. “El Shaarawy påminner mig om Neymar för att de båda gillar att starta långt ner i planen. Jag gillar El Shaarawy för han är väldigt bra att gå rakt på mål. Han är dessutom en väldigt intelligent spelare som nu visar att han dessutom är en målgörare.

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen