Jesper Hussfelt gästar MilanSverige “Allegri är inte rätt man”

Jesper Hussfelt är en av Sveriges bästa sportjournalister. Han är kommentator samt programledare för Club Calcio. Han kommenterar främst Serie A och franska Lique 1, och sitter i fotbollskanalen Europa med bland annat Olof Lundh och Patrick Ekwall och är Italien expert. Jag fick denna telefonintervju främst för MilanSverige men också för att Jesper är en stor förebild för mig och en stor Calcio älskare.

 1. Milan har ju tappat två oerhört stora stjärnor och dessutom har många legender lämnat. Kommer Milan kunna resa sig redan den här säsongen med den här truppen? Vad tror du?

Nej inte med Allegri, han är för svag och vill inte bygga sitt lag på individualister. För mig är det en besvikelse, hur man har hanterat situationen kring Ibra och Silva och allt på Milanello, från kockar till att vara gentlemän. Ska man vinna scudetton kan man inte ha Boateng som trequartista. Han kan ta rollen som mezzala och riva sår i motståndarna och ta löpningar för andra. Allegris val av spelare är inte riktigt där, och jag tycker att han passar in i ett mindre lag. Det kommer att ta tid, man måste ha tålamod med det som byggs nu. De måste hitta en gammal ikon som tränar laget.

 

2. Hur skulle du ställa upp med dagens trupp Milan har och varför skulle du i så fall välja just dem

Abbiati – Abate (Given) – Zapata (Om han har en ledare bredvid sig kan han bli bra) – Yepes (Bästa mittbacken tycker jag) – Emanuelson –

Nocerino – De Jong – Boateng

      Montolivo

     Pato – Pazzini

        

3.Du brukar kommentera mycket på plats i Italien. Vilken arena är det bäst stämning på och varför?

Inget kan slå San Paolo, Kaos och förklara när det fullsatt, glädjen till matchen. Folk i Sverige har tre Iphones medans dom i Neapel gör allt för att gå på en Napoli match. Publiken är som barn.

4. Vad är det som gör att du älskar just italiensk fotboll så mycket? Det framgår tydligt genom TV-rutan att du verkligen beundrar allt som har med Italien att göra.

Man respekterar spelare på ett annat sätt, tillexempel spelare som Del Piero. Finns en värnad i allting. Dem ligger före alla i världen med nya designer. Språket, maten, vinet,konsten att skapa kläder, hela kulturen har en speciell klang som är svår att hitta någon annanstans.

 

5. Juventus är favoriter till att vinna ligan den här säsongen. Det finns lag som Milan, Roma, Napoli och Inter som ligger en bit bakom. Hur tror du det kommer gå? Kommer de kunna hota Juventus?

Napoli har i princip samma lag som Juve i grund och botten och om Walter Mazzari kan få ihop det kan dem ha en chans iår. Inter har också en chans att vinna men tränaren Andrea Stramaccioni har ingen balans och är för ung.

6. Uppgjorda matcher och en massa mutskandaler förstör verkligen den italienska fotbollen just nu. Vad tycker du ska göras för att få problemen lösta? Att man lyftar fram frågan så pass mycket som man gör för allmänheten, är det ett bra sätt att få bort dessa problem?

Man vet om att det pågår fusk i Italien, det är ett kulturellt sätt. Myndigheterna vet om allt och det pågår utredningar hela tiden. Det kommer att vara så och man tror allt kan köpas för pengar i Italien. Fusket är mer utspritt i Italien än i andra länder.

7. Hur tycker du Allegri ska uppmana sina mannar att vinna titlar efter så många viktiga spelare lämnat klubben?

Jag ser de som att Allegri inte satsar på toppspelare, han har spelare som Bonera och Antonini som kan spela i Cagliari.Jag tror inte Allegri är rätt man tyvärr, han kan inte hantera stora stjärnor.

8. Sannolikheten att publiksiffran på San Siro kommer att sjunka är stor, tror du det kommer att påverka spelarna i Milan?

Det kan man säga vad man vill om, pratar man med toppspelare säger dem att de inte påverkas men de tycker jag är bullshit. Busvisslar 25-30 tusen som finns på arenan kommer spelarna påverkas helt klart, det påverkar även om spelarna säger att det inte gör det.

9. Att Milan har ekonomiska bekymmer har blivit allt mer känt idag, men varför tror du Silvio Berlusconi inte vill sälja en liten del av Milan för att bygga upp ett Grande Milan igen?

Reglerna fair play kommer att träda in och klubben får inte spendera hur mycket som helst. Det kommer komma en dag inom två år där Uefa säger att man ska straffa lag som satsar för mycket. Milan måste satsa på unga spelare, det kommer ta flera år att bli stora igen men de har valt rätt väg

10. Vilket är ditt bästa minne av Milan?

Jag var på Milan – United när Milan vann med 3-0, det var en sån magisk kväll. Respekt för United som saknade viktiga spelare men hur Gattuso plockade bort Ronaldo, hur bra Kaká var. Den kvällen var fin att kolla på fotboll.

11. Vad krävs av det Italienska lagen ute i Europa att göra för att mätas med dem allra största igen?

Som jag ser det är det skattereglerna som inte gynnar dem stora klubbarna att plocka in dem allra största och det gör det omöjligt. Produkten Serie A, allt som innebär, hur ser arenorna ut osv. Och så länge bara Juventus äger sin egen arena så blir det svårt. Italien fick inte EM, skulle dem vinna de skulle allt fixas.

12. Om du fick välja att coacha ett lag i Italien vilket skulle det vara och varför?

En klubb som satsar långsiktigt, satsar på tränaren med större potential. Hellas Verona måste jag säga.Fin stad fin klimat. Att kunna utveckla en ny arena (Stadio Marc ‘Antonio Bentegodi). Drömmer i såna fall.

13. Vem tror du vinner serie A och varför? Vem vinner skytteligan? Och vilka lag knyter till sig Europa platserna?

Cavani vinner skytteligan han är bäst helt enkelt.

Juventus vinner ligan, tror Napoli kan utmana.

Inter borde bli trea, Lazio kan hota.

Udinese, Fiorentina, Milan och Roma(Europa League)


14. Vem blir Italiens nya stjärna till VM 2014?

Giuseppe Rossi om han håller sig skadefri. Om Balotelli hittar harmonin och lugnar sig för han har talang.  Om Pirlo lämnar så Marco Verratti, får han spela tillsammans med två spelare som skyddar honom så tror jag att han bli hur bra som helst.

15. Hur skulle du uppmana alla som har dig som förebild att göra för att få drömyrket som du har?

Man ska tro på sig själv, sätta upp ett mål. Sikta högt som du sa, att aldrig nonchalera något, bli bra i alla områden, ha en bra röst, bra tilltal, vad har jag för varderingar. Kan jag fotboll? Kan jag kultur? Man måste lära sig hela tiden och jobba hårt, när man får chansen att man tar den och hitta någon som tror på dig. Jag hade inte fått chansen om jag inte pratade bra inför chefen.

Jag vill tacka Jesper Hussfelt för denna telefonintervju, och dessutom passa på och säga han är en sportjournalist med båda fötterna på jorden. Jag vil även tacka min kollega Per Normann(Pechan) på MilanSverige för han hjälpte mig denna intervju.

Forza MilanSverige!

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen