Inför Zenit – Milan

Det är dags för den andra omgången i Champions League och Milan har begett sig till St. Petersburg för att möta Zenit. På förhand ser det här ut att bli en tuff match. Tufft klimat och ett ryskt lag som har satsat stenhårt blir ingen lätt nöt att knäcka. I första omgången fick Zenit storstryk av Malaga med 3-0.

Det här är de förväntade startelvorna:

Zenit: (4-3-3)  Malafeev – Anyukov, Alves, Lombaerts, Criscito – Shirokov, Zyryanov, Denisov – Bystrov, Kerzhakov, Hulk

Ac Milan: (4-3-1-2) Abbiati – Abate, Bonera, Zapta, De Sciglio – Montolivo, De Jong, Nocerino – Boateng – El Shaarawy, Pazzini

Jag har väldigt delade tankar kring den här matchen i förhand. Jag tycker Milan visade upp en mer mogen defensiv senast mot Parma även om det bara slutade 1-1. Förhoppningarna är att man kan ta med det mot ett tuffare motstånd. Man ska inte glömma att Zenit har börjat säsongen minst lika illa som Milan. Dock är ryska lag alltid starka, speciellt på hemmaplan.

Se upp med: Här får jag återigen ta med El Shaarawy. Nästan den enda i Milan som visar en formkurva rakt uppåt. Det gäller att fortsätta jobba hårt för talangen och då kommer resultaten fortsätta visas för honom. Senast tyckte jag även att Boateng tog några steg framåt och det är kanske ikväll det är dags för honom att näta för första gången den här säsongen?

I Zenit spelar en av mina favoritspelare, Hulk. Mannen som kan göra mål var han än står på en fotbollsplan och på så sätt skrämmer livet ur sina motståndare. Han är det stora hotet för Milan den här kvällen.

Det här är egentligen en måstematch för Zenit. Om de skulle förlora ikväll och Malaga vinner över Anderlecht ser det väldigt mörkt ut för det hårdsatsande laget från St. Petersburg. Hoppas att Milan kan dra nytta av det här genom ytorna som Zenit kommer bjuda på för de kommer gå framåt i full fart.

Tips: 1-1. På förhand känns det som krysset ligger närmast till hands.

Zenit – Milan 3e oktober 18.00

Viasat fotboll 17:45

OBS! Tidig avspark!

 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen