Införrapport: Milan – Genoa

På lördagskvällen ska Milan ta emot Genoa på San Siro. Efter den senaste förlusten som var i veckan mot Malaga har det stormat ännu mer kring Milans tränare Massimiliano Allegri. Kommer det här bli hans sista match som Milantränare? Det är dock inget formstarkt lag som Milan ställs emot ikväll. Genoa har precis som Milan inte heller vunnit på sina senaste tre matcher.

Det har inte bara varit fokus kring fotbollen i Milan de senaste dagarna. Presidenten Silvio Berlusconi blev igår dömd till 4-års fängelse för skattebrott. Dock blev det konstigt nog blev straffet sänkts till 1-års fängelse. Den som lever får se vad som händer med den omskrivne Mr Berlusconi.

Lagen förväntas starta på följande sätt:

AC Milan (3-4-1-2): Abbiati – Mexes, Bonera, Yepes – Abate, De Jong, Montolivo, Emanuelson – Boateng – El Shaarawy, Pato

Genoa (4-5-1): Frey – Sampirisi, Granqvist, Bovo, Moretti – Jankovic, Toszer, Berolacci, Kucka, Antonelli – Immobile

I matchen mot Malaga saknades De Jong och Abate och både är redan tillbaka och det är väldigt viktigt. Mindre glädjande är att De Sciglio får stå över den här matchen efter att ha drabbats av influensa.

Det ska även bli väldigt intressant att se vad Alexandre Pato kan åstadkomma från start. Han har tidigare fått hoppa in i matcherna i ganska otacksamma lägen. Mot Lazio fick han hoppa in när det stod 3-0 till Lazio. Han fick dessutom hoppa in mot Malaga också i underläge. Jag ber till högre makter att han håller sig frisk en lång tid framöver. In Pato we trust!

Håll koll på: Födelsedagsbarnet El Shaarawy kommer att glänsa ikväll som i alla andra matcher hittills. El Shaarawy fyller idag 20 år och han kommer vara rejält sugen att fira det här med att avgöra matchen.

Ur svensk synvinkel är det givetvis kul att se svenska spelare i Serie A och i Genoa finner vi en sådan. Andreas Granqvist ser ut att starta och förhoppningsvis kommer han få en tuff kväll på jobbet. Även den förflutna Milanspelaren Merkel ser ut att starta. Personligen tycker jag det är väldigt trist att han inte fick stanna kvar i ett lag som Milan för han hade väldigt stor potential till att kunna bli en världsspelare. Ur hans synvinkel är det dock nog bäst att få mer speltid i ett lag som Genoa.

Milan vs Genoa
20.45 San Siro
TV4 Sport Extra

Forza Milan!

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen