Tränar och spelarkommentarer efter Parma – Milan: “Nöjd med lagets insats men besviken på resultatet”

Detta var vad ledare och spelare hade att säga efter gårdagens 1-1 match mot Parma.

Massimiliano  Allegri Laget genomförde matchen på bästa möjliga sätt. I den första halvleken så skapade vi inte så mycket, men vi läckte inte bakåt heller. I den andra halvleken så kunde vi inte ta vara på våra chanser och släppte in ett mål på en frispark. Efter det började vi spela igen men om du inte kan stänga en match så finns det alltid en risk att motståndarna gör mål.

Spelarna gjorde det bra. Vi skapade ett par riktigt bra chanser men vi lyckades inte ta vara på dem. Vi har släppt in 6 mål hittills under säsongen och 5 av dessa har varit “döda bollar”.

Det är små skillnader mellan denna formationen (4-2-3-1) och en 4-3-3 formation. Om vi spelar bra tekniskt sett så kan vi spela en rad olika formationer. Med denna uppställning så har vi fler referenspunkter.

De Jong gjorde en bra match. Jag är nöjd med lagets insats men desto mer besviken på resultatet. Om inte Ambrosini hade bett om att få bli utbytt så hade jag tagit andra beslut.

Mauro  Tassotti Vi hade matchen i våra händer om man tänker på bollinnehavet men vi kunde inte avgöra. Jag tycker att laget spelade bra och det fanns vissa anledningar att vara nöjd.

Daniele  Bonera När vi kom tillbaka till omklädningsrummet så var vi alla förvånade att det hade blivit uppmärksammat (Robinho incidenten). Robinho var nervös precis som resten av oss eftersom att vi ville vinna matchen.

Vi slutförde inte det vi hade påbörjat men vi gjorde en bra insats. Den här matchen var bra för att höja moralen inför Champions League-matchen och derbyt efter det. Alla mina lagkamrater gjorde en bra match.

Bojan  Krkic Jag är glad att äntligen ha fått startat en match och hela laget spelade bra. Situationen jag gillar bäst var passningen till El Shaarawys mål. Jag gillar att göra mål men även att hjälpa laget. Den första halvleken var tuff att spela eftersom att Parma försvarade sig väl och planen var halkig, men i den andra halvleken spelade vi bra.

Cristian  Zapata Jag blir bättre och bättre för varje match jag spelar, precis som laget. Det är synd att vi inte kan sätta dit våra lägen men så är det. Jag är i Milan och vill verkligen göra bra ifrån mig eftersom att jag hoppas på att stanna här länge, jag kommer att ge 100%.

Dagens match var annorlunda jämfört med den mot Udinese. Det fanns inte så mycket utrymmen i den första halvleken. Jag spelade med Yepes idag och vi var fokuserade. Vi har spelat tillsammans i landslaget och jag trivs bra med honom.

Källa: acmilan.com

Bild: Reuters