Tassotti inför matchen mot Cagliari: “Jag tycker att det är lättare att spela på bortaplan”

Mauro Tassotti, som imorgon får äran att leda laget mot Cagliari i Massimiliano Allegris frånvaro, höll idag den klassiska presskonferensen dagen innan match. Detta var vad andretränaren hade att säga.

Hur klubben hanterar den svåra situationen som råder just nuDen första förlusten på hemmaplan mot Sampdoria skapade en viss spänning och nu måste vi göra en del förändringar efter utvisningarna i den senaste matchen.

Idag är det den första riktiga träningen vi gör med de spelare som var på planen mot Udinese, och vi får se hur alla känner sig. Det är svårt att jämföra den här perioden med andra under Berlusconi-eran. När krisen är över så kommer vi få lite mer lugn. För tillfället så tycker jag att det är lättare att spela på bortaplan eftersom supportrarna då inte buar ut en, jag tycker dock att de har skött sig bra hittills. De har stöttat oss även fast inte stadion varit fullsatt. 

Vi har inte varit lyckosamma såhär långt in på säsongen, men vi måste kriga mer eftersom att vi kanske inte vinner de matcher vi brukade vinna lika lätt som förr. De första 25 minuterna mot Udinese var riktigt bra och om vi hade tagit ledningen så kunde matchen ha utvecklat sig på ett annat sätt. När vi spelade nio mot elva så gav alla allt.

Läget kring AllegriJag är besviken att folk tvivlar på Allegri. Jag står bakom honom och tycker att han är en av de bästa tränarna som Milan har haft sedan den tiden jag var aktiv själv. Jag skulle ranka honom som en av de 3-4 bästa i klubbens historia.

Angående matchen mot CagliariRobinho kan komma att starta på bänken för att sedan hoppa in under matchens gång. Cagliari kommer att vara fräschare än oss med tanke på att de har vilat, men vi har en bred trupp. Vi måste börja att hitta nätet igen, på samma vis som vi gjorde när Ibrahimovic spelade här. När vi inte har några världsklass-spelare så måste vi istället ha en bra matchplan.

Vi förväntar oss mycket av Boateng eftersom att han har två bra säsonger bakom sig, men för närvarande så speglar individernas insatser hur laget har presterat. Han måste göra mer och vi är redo att ge honom en ny position på planen när han är tillbaka från sin avstängning. 

Bojan har fått göra många inhopp men vi måste se hur de andra spelarna ser ut och sedan ta ett beslut om han ska starta eller inte.

Angående fortsättningen av säsongenFörhoppningsvis så kommer det inte att bli den svåraste under Berlusconi-eran. Vi vill klättra i tabellen eftersom att jag känner att vi kan vara bland de fem främsta i ligan. Vi har en tillräckligt bra trupp för att göra de men vi måste förbättra oss. 

Jag tror inte att det är på grund av San Siro som vi inte vunnit på hemmaplan ännu. Det är en bra plan och vi kommer att försöka få ett slut på förbannelsen imorgon. Jag tror att Allegris avstängning kommer att bli hävd (sagt innan beslutet kom), men om så inte blir fallet så kommer vi att lösa situationen ändå. Jag och de andra assisterande tränarna vet vad som gäller.

Källa: acmilan.com

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen