Inför Milan – Cagliari

Då var det återigen dags för ligamatch och den här gången väntar Cagliari hemma på San Siro.

Det ingår 23 spelare i truppen. Förra matchen mot Udinese blev både Zapata och Boateng avstända och inte nog med det. Tränaren Allegri är också avstängd efter att ha förolämpat domaren i Udinese-matchen. Assisterande tränaren Tassotti tar över rodret under morgondagens match. Robinho är tillbaka i truppen och förväntas starta på bänken. Dags för första hemmavinsten?

De förväntade startelvorna ser ut på följande sätt:

AC Milan (4-3-3) Abbiati – Abate, Bonera, Yepes, Antonini – Montolivo, De Jong, Nocerino – El Shaarawy, Emanuelson, Pazzini

Cagliari (4-3-3) Agazzi – Perico, Rossettini, Astori, Pisano – Ekdal, Conti, Nainggolan – Thiago Ribeiro, Pinilla, Ibarbo

Cagliari har inga större problem med skador. Den enda de saknar är mittfältaren Cossu till matchen mot Milan. Det känns underbart att Robinho är tillbaka och förhoppningen att han kan tillföra kreativitet när han kommer in är stor. Om han kan komma tillbaka till sin försäsongsform är det stor chans att han gör succé.

Se upp med: Efter det fina målet mot Udinese kommer El Shaarawy vara sugen på att visa sin hemmapublik vad han är kapabel till att kunna göra.  Han har missat en del chanser under säsongen, men är övertygad om att han kommer med stärkt självförtroende till den här matchen.

I Cagliari hittar vi anfallaren Pinilla som man alltid får ha ett extra öga på och som svensk är det givetvis kul att se vad Ekdal kommer kunna hitta på. Dock vet vi alla vad den senaste svenskan som Milan mötte gjorde.

Ordet för den här matchen är enligt mig tålamod. Jag hoppas Milan kan spräcka nollan i ett tidigt skede av matchen. Om man skulle få problem med det hoppas jag man fortsätter trumma på och tillslut kommer islossningen. Förra året slutade hemmamatchen mot Cagliari med en klar 3-0 seger till de rödsvarta.

Tips: 2-1 till Milan. El Shaarawy gör ett mål och inhopparen Robinho gör sitt första för säsongen. Jag hoppas verkligen att det här blir den första hemmavinsten.

Milan – Cagliari 26 september 20:45 San Siro

OBS: Matchen kommer inte sändas på Svensk Tv utan vi hjälper tillsammans varandra att dela streams!

 

 

 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen