Matchrapport: Parma – Milan 1-1

Milan var på lördags kvällen på besök på ett regnigt Stadio Ennio Tardini och behövde alla tre poängen för att kunna utmana i toppen.

Milan (4-2-3-1): Abbiati; Abate, Zapata, Yepes, De Sciglio; De Jong, Ambrosini, Nocerino; Boateng, Bojan, El Shaarawy.

Parma: (3-5-2): Mirante; Zaccardo, Paletta, Lucarelli; Rosi, Musacci, Ninis, Galloppa, Gobbi; Pabon, Amauri

Första halvlek: Milan började matchen bäst på en svårspelad plan med all regn men Parma kom sakta men säkert in i matchen. Det finns egentligen inte så mycket att säga om den första halvleken då det inte bjöds på så mycket målchanser från något utav lagen. El Shaarawy såg piggast ut i första halvlek med mycket spring i benen och gjorde lite som han ville på sin kant. Värt att konstatera är att Parma i första halvlek spelar med lågt försvar som gör det svårare för Milan att komma till lägen.

Andra halvlek: Regnet lugnade sig en aning och det blev lite chansrikt från båda hållen. Fem minuter in i andra halvlek kommer Milan fyra mot tre mot Parma och efter en fin passning av Bojan Krkic kunde El Shaarawy göra sitt fjärde mål för säsongen, efter en fin dragning på Parmas back. Välförtjänt mål av Rossoneri och succén fortsätter för ynglingen ”IL FARAONE”. Minuten senare får Prince ett jätte läge men nickar utanför helt omarkerad, ett jätte fint inlägg av en av planens bästa Bojan Krkic. Matchen öppnar sig mer i andra halvlek eftersom Parma vill kvittera. En bit i andra halvlek bytts kapten Ambrosini ut och in kommer Montolivio som hunnit vara på planen i bara två minuter innan han onödigt tacklar ner en Parma spelare och Parma får frispark i ett utmärkt läge, strax utanför straffområdet. Gallopa tog hand om frisparken och sköt ett sten hårt skott som Abbiati tyvärr inte kunde rädda och vi hade 1-1 på Stadio Ennio Tardini. Det blev en tempo höjning efter Parmas kvittering men matchen slutade 1-1 och Parma var mest nöjda med det resultatet.

Egna tankar: Tycker att Milan gör en bra match och att defensiven ser bättre och bättre ut för varje match. Värt att notera är att De Sciglio var den bästa spelaren med 23 stycken återvunna bollar och 58 passningar till rätt adress, Zapata på andra plats med 21 stycken återvunna bollar och 54 passningar till rätt adress och Yepes som gjorde en kanon match med 19 stycken återvunna bollar och 54 passningar till rätt adress. Kul också att tränare Allegri spelar med en formation som passar Milan och att Bojan fick chansen från start. Milan gör i övrigt ingen super match men man borde ta alla tre pinnar idag. Glöm inte att Ambrosini innan säsongen lovade att om El Shaarawy gör sju mål fram till jul kommer han att bjuda honom på hans semester (El Shaarawy har hittills gjort fyra mål).

Matchstatisk: Boll innehav (44-56): Skott (på mål): 12(4)-17(9) Korrekta pass:496(61 %)-675(71 %): Frisparkar:18-7

Domare: Gianluca Rocchi

Nästa match är på onsdag 3 oktober borta mot Zenit, en tuff match väntar i Ryssland.

Forza Milan!

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen