Igårkväll var det äntligen dags att återigen stiga in i den finaste klubbturneringar av dem alla, Champions League! Skulle formsvaga Milan kunna komma in på vinnarspåret igen och besegra Anderlecht hemma på San Siro?

Lagen ställde upp på följande viss:

AC Milan (4-3-2-1) – Christian Abbiati; Mattia De Sciglio, Daniele Bonera, Philippe Mexes, Luca Antonini; Mathieu Flamini, Nigel De Jong, Antonio Nocerino; Kevin-Prince Boateng, Urby Emanuelson; Giampaolo Pazzini.

R.S.C. Anderlecht (4-4-1-1) – Silvio Proto; Guillaume Gillet, Marcin Wasilewski, Bram Nuytinck, Olivier Deschacht; Massimo Bruno, Lucas Biglia, Cheikhou Kouyaté, Sacha Kljestan; Kanu; Dieudonné Mbokani.

Anderlecht skulle inte visa någon respekt för sina motståndare. De höll i bollen på ett effektivt sätt och kombinerade detta med vassa kontringar. I 12:e minuten väggspelade Kljestan med Mbokani och fick på ett vasst skott som Abbiati var tvungen att stöta ut till en hörna.

De Sciglio har gjort bra matcher iår och den här matchen var inget undantag. En kvart in i matchen skulle han göra ett bra lågt inlägg som Boateng försöker klacka in. En försvarare står dock ivägen och allt leder ut till en resultatlös hörna.

Bara 2 minuter senare skulle De Sciglio vika inåt i banan och med en hel del tur får Emanuelson till slut bollen som lägger vidare den till Flamini som får matchens hetaste läge. Ett hårt skott som målvakten lyckas rädda med mycket möda.

En halvtimme in i matchen skulle Anderlechts högerback Gillet visa bra tekniska kunskaper. Först hinner han hindra bollen att gå ut till inkast precis före långlinjen vid Milans straffområde och för att sedan hindra bollen att gå ut till inspark. Sedan vänder han bort Emanuelson och får på ett bra skott som Abbiati räddar.

I nästa anfall var Milan nära att näta på San Siro för första gången iår. Boateng tar emot ett fint inlägg på bröstet från Emanuelson som får på en bra träff som dock inte blir till några större problem för Proto i målet.

En liten stund senare lägger Nocerino en utmärkt djupledsboll över Anderlechts backlinje där Emanuelson hugger. Han stöter till bollen, men dessvärre är skottet alldeles för rakt på målvakten.

Direkt i andra halvlek skulle lagkapten i Anderlecht Biglia få Anderlechts hetaste målchans under hela matchen. Efter bra väggspel ute på högerkanten kommer han in tämligen fri snett framför mål men avslutet är för högt och hamnar på en av alla tomma stolar på San Siro för kvällen.

Inhopparen El Shaarawy skulle få två stora chanser att kunna avgöra matchen. Efter ett fint inlägg av Emanuelson får han komma upp helt ostört i luftrummet för att sedan nicka för rakt på målvakten. Senare skulle De Sciglio ännu en gång slå ett fint inlägg på bortre ytan där El Shaarawy slog till på volley men det här avslutet hamnade också på läktaren.

Matchen slutar 0-0 och Milan har fortsatt stora problem med att göra mål. I den andra matchen i gruppen vann Malaga med 3-0 hemma mot Zenit.