Krönika: Hur kommer detta att sluta?

Efter 4 spelade omgångar i ligan ligger Milan på en 15de plats och endast gjort fyra mål framåt och släppt in fem. Det inte okej även om man tappat många viktiga spelare. Hur som helst är jag orolig över Milans framtid men glad att El Shaarawy spelar i Milan.

Jag förstår inte riktigt varför Milan inte har tagit en enda poäng på San Siro hittills och inte gjort ett enda mål på hemmaplan. Lägen har det funnits gott om men det lilla extra som fans förra säsongen och säsongen innan finns inte där än. Jag kan förstå att det svårt att hitta den formen så här tidigt på säsongen, men jag kan inte förstå att man har förlorat hemma mot Sampdoria och Atalanta.

Milan har endast gjort fyra mål hittills och det för dåligt men tanke på vilka lag man har mött och vilka spelare som har spelat. Det kanske släpper i framtiden vilket jag hoppas på, men om man ska hänga med i toppen måste målen komma redan nu och Pazzini som är tänk som en prima punta har efter Bologna matchen varit iskall, man kanske inte ska förvänta sig för mycket av den goda Pazzo? Förra säsongen hade vi en Ibrahimovic som gjorde mål i alla lägen, men nu måste någon annan ta det klivet fram och avgöra matcher. Pato finns som bekant på skadelistan och Robinho lär inte göra mer än tio mål. Så vem ska göra målen egentligen? El Shaarawy gjorde ett riktigt fint mål idag och kanske lossnar det för ynglingen.

Det känns som att det finns någon slags förbannelse över Milan, det var länge sen Milan var framgångsrika flera år i rad. 2003 Champions, 2004 ligan, 2007 Champions, 2011 ligan, fyra tunga titlar under 2000-talet och jag tror tyvärr Milan kommer att gå tungt i ligan och ute i Europa kommande år om inte Silvio börjar pumpa in lite pengar. Visst kommer financial fair play reglerna in så småningom men lite pengar kan han väl slänga upp för att bygga upp ett Grande Milan igen?

Nu till formationen som jag vill hjälpa Max Allegri med, för han verkar lite förvirrad om vilka han ska starta med. När alla är skadefria och spelklara ser jag denna elva som den bästa.

                      Abbiati (C)             

Abate – Mexes – Acerbi – De Sciglio

Nocerino – De Jong – Montolivio

                     Boateng

 Pato/El Shaarawy   –   Robinho

Jag ser stora framsteg i Acerbi och De Sciglio redan och dem kommer att vara viktiga i Milans framtid. De Jong ska bara starta bredvid Nocerino och Montolivio. Det är inget snack om att han är den bästa defensiva mittfältaren i truppen. Boateng känns som en dålig trequartista, men han kan tillföra en hel del i spelet med sina styrka och sina löpningar. Jag ser hellre ett anfallspar som består av en explosiv Pato och en Robinho i en fri roll som kan skaka av vilken försvarare som helst, än Pazzini-Pato eller Pazzini-Robinho .

El Shaarawy är den nya stjärnan.Om Pato inte presterar ska El Shaarawy starta alla dagar i veckan, det var länge sen jag såg en så unge kille ta för sig så mycket som vår yngling. Han må vara 19 år men han är redan lika mogen som en 25 åring i sitt spel och han behöver bara slipa på sina avslut och skaffa sig lite erfarenhet.

Nästa match är hemma mot Cagliari, jag hoppas att Milan tar dem oerhört tre viktiga poängen, dels för att få igång säsongen på riktigt och för att Allegri ska få stanna. Jag tycker inte att Allegri är den rätta tränaren för att bygga Milans framtid. För tillfället så har Milan kanske inte den bästa truppen. Men Allegri har bevisat att han vill och kan få sitt lag att spela riktigt bra fotboll och om han ger oss en tredje plats i ligan är jag mer än nöjd.

Glöm inte att vi är Milan och att vi kommer att vända på detta elände!

ForzaMilan!

CalcioItalia – El Shaarawy

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen