Inzaghi: “Det var en känslosam vinst”

Den 13 maj 2012 avslutade Filippo Inzaghi sin spelarkarriär i Milan genom att göra det avgörande 2-1 målet i säsongens sista (betydelselösa) ligamatch mot Novara.

Cirka fyra månader senare gjorde han idag comeback, men inte som spelare denna gången, utan tränare för ynglingarna i Allievi Nazionali. Milanlegenden kunde inte få en bättre start på sitt tränaräventyr då hans lag enkelt besegrade Bologna med hela 5-1.

Efteråt gav Inzaghi en intervju till Milans officiella hemsida (acmilan.com) där han hade följande att säga.

– Vi gjorde en bra match och laget ser redan bra ut spelmässigt. Jag var lite orolig eftersom att det var mycket folk och kollade på matchen vilket grabbarna inte är vana vid, men spänningen släppte snabbt och jag fick se ett par bra saker. Det var roligt att se att vi fick betalt för det jobb vi lagt ner, säger “Pippo”.

– Jag ska försöka att lära grabbarna de saker som jag har fått lära mig av alla tränare jag haft under åren. Rent personligt så ska jag försöka lära dem något som kan vara viktigt på sidan av plan också, t.ex. att äta rätt, forsätter han.

– Det som är tråkigt är att jag inte kan kalla upp samtliga spelare till matcherna. Alla som satt på avbytarbänken idag fick komma in och spela, men jag tänker även på de fem spelare som fick sitta på läktaren. De kommer att få sin chans eftersom att jag tycker att alla ska få testa på att spela.

Målskyttar för Milan: Vido ‘2, Yaffa 30′ 35′, Di Molfetta 53’, Miti ’74.

Bild: Milannews.it

 

 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen