Ambrosini: Juve en nivå högre än oss

 

Milans lagkapten Massimo Ambrosini medger att hans lag ännu inte är på samma nivå som förra årets ligavinnare, Juventus.

Milan tog igår säsongens första seger efter 3-1 borta mot Bologna, men Milan är inte favoriter till Scudetton. 

Galliani sade förra veckan att Milan måste vinna liga efter att man värvat De Jong, men Ambrosini (och tränare Allegri) anser att Juventus fortfarande är det bästa laget.

– Det svåraste förra säsongen var under den sista veckan då vi insåg att något ändrats. Personligen insåg jag att något slutat, precis som allt annat har ett slut, sade Ambrosini till Mediaset efter matchen igår.

– De Jong och jag som defensiva mittfältare? Vi får se. Han är van att spela tillsammans med någon framför försvaret. Jag vet inte om han kan spela som mezz’alaVi får se. Allegri ändrade faktiskt formationen under matchen. Vi har många lösningar då vi har många mittfältare som inte spelade mot Bologna och som besitter mycket kvalité. 

– Gapet mellan Juve och oss är fortfarande där. De är utan tvekan en nivå högre än oss. Men man vet aldrig vad som kan hända i fotboll. Vi har många unga spelare och vi måste fortfarande bli ett lag. Vi har stora möjligheter att göra det och även stor önskan om att göra det. 

– Det är svårt att spela när du är varnad, speciellt när du möter en spelare som Diamanti… Om vi ska bjuda Pazzini på middag? Han måste bjuda oss eftersom det var tack vare oss han gjorde mål!, säger han skrattandes.

– Det är synd att Cassano lämnade eftersom han är en person man blir fäst vid. 

– Milan har en viss ambition (att vinna ligan) men man måste vara realistisk. Nu bygger vi om laget och vi behöver tid, speciellt eftersom vi tappat många viktiga spelare. 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen