Väntan är över

CalcioItalia, Paolo Maldini med 1994 CL bucklan.

Den långa väntan är ÄNTLIGEN över. Vi kommer äntligen få se våra kämpar kriga på planen igen. Som jag längtat. Och det är jag säker att jag inte är ensam om.

Serie A kan ha olika betydelser för alla i hela världen. Serie A är en del av mig. Serie A är en livsstil för mig. Varje lördag / söndag är jag upptagen med Serie A. Oavsett om det är bästa kompisen, flickvännen eller släkten så finns jag inte tillgänglig.
Inte en chans att jag tänker missa mitt älskade lag kämpa tappert för att nå målet som vi alla drömmer om. Att få lyfta bucklan den sista ronden. Bara bilden av att  Il Capitano Ambrosini lyfter bucklan och vrålar.. Ja jag får helt enkelt gåshud.

Men vad betyder egentligen Serie A för folket? För en kan det vara tidsfördriv. Finns liksom inget bättre att kolla på vid just det tillfället. För en annan kan det vara liv och död. Men något Serie A har gemensamt med alla fans där ute.. Det är kärleken.

Det finns ingen kärlek som kärleken till ditt lag. Bara känslan när ditt lag nätar..
Känslan när dina idoler lämnar planen efter en välförtjänad vinst. Efter en tapper insats som lönat sig.. Och till sist.. En säsongsinsats som lett till Scudetton.
Känslan att vinna ligan. Att få bära Italien färgerna på tröjan för att stolt visa att man vunnit ligan. Det är kärlek.

Jag får ofta frågan varför Serie A inte är lika ”stor” och populär som de andra ligorna. Serie A sjunker i status. Serie A är inte lika attraktivt som för ett par år sedan, helt klart.

Jag får ofta frågan ; Varför fortsätter du? Varför byter du inte till den Engelska ligan t.ex? Världens bästa liga enligt många.. Många topp lag som strider. City, Chelsea, United och Arsenal är bara ett par av namnen.

Eller varför inte La Liga? Real Madrid och Barcelona världens två bästa lag enligt många..

Jag har själv ställt mig frågan ibland. Vad är det jag ser i Serie A? Vad ser jag som inte de engelska och spanska fansen ser? Då ser jag det direkt..

Då finns det bara ett ord.. Ett ord som jag tycker ingen liga har lika mycket som Serie A har. Ordet är Passion.

”Anfallaren i fickformat” Fabrizio Miccoli som haft Palermo på sina axlar så länge jag kan minnas.
Spelare som är så kära i sin klubb att dom inte kan lämna den. Spelat med klubben så länge man kan minnas.

Javier Zanetti, Totti, Alessandro Del Piero, Maldini är bara ett par av namnen. Listan kan göras lång.

Serie A är speciellt. Det är kärleken och passionen som fick mig. Från dag ett till idag. Ännu ser jag passionen och kärleken jag föll för. Tyvärr så spelar inte Del Piero och Maldini längre.

Men det positiva med Italien är att alla spelare inte är så himla pengar beroende. Här är det faktiskt passionen och kärleken till klubben som räknas.

Nu är det dags för mig att titta på mitt älskade Milan som tar emot Sampdoria på hemmaplan. Jag hoppas jag har lyckats förmedla min känsla till er angående Serie A.

Forza Il Calcio idag, imorgon och för alltid. // Stolt Calciolover DennizRossoneri

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen