Ett Milan utan stora karaktärer

Just nu innehåller AC Milan ovanligt få stora karaktärsspelare som kan leda ett lag mot  nya triumfer. Jag syftar ju då givetvis på dem tunga tappen av generalen Thiago Silva och monstret Zlatan Ibrahimovic. Jag lyser ändå hopp!

Först och främst ska man tillägga att mercaton inte är över förrän sista augusti, men namnen som ryktas in känns inte som några fulländade ersättare till spelare som Silva och Ibrahimovic. Jag lyser ändå hopp som en hel del andra Milansupportrar också gör.

Man ska aldrig dra för stora växlar av träningsmatcher men man är minst sagt imponerad av resultaten än så länge. Starkt av truppen att vinna både mot Chelsea och Schalke 04. Målskytten och matchhjälten från bägge dessa matcher heter Urby Emanuelson. Han är ett praktexemplar på en gedigen och lojal truppspelare som absolut kan blomstra ut iår. I ett antal matcher förra året fick man se honom dominera och jag tror han blir en frontfigur för AC Milan säsongen 12/13.

Sedan lyser jag även stort hopp kring Pato, Robinho och Montolivo. Även dessa spelare kan blomstra ut till ledare.

Jag ber till högre makter att Patos lår håller den här säsongen. Han är verkligen värd att äntligen bevisa vad han har att erbjuda publiken även om han man såg en del glimtar av det förra säsongen. Bland annat målet på Camp Nou som helt klart var säsongens höjdpunkt för ankan.

Robinho har fått utstå en del del skit och det helt befogat. En toppspelare på den här nivån ska inte missa så solklara målchanser. Jag har dock alltid fortsatt tro på honom trots hur många svordomar jag har riktat mot honom. Älskar hur han rör sig på en fotbollsplan och man ser hur mycket fotboll som sitter inne i hans huvud.

Montolivo har jag sett en del i Fiorentina men det var först i EM som jag verkligen studerade honom. En imponerande passningsfot och även en slitvarg i vissa matcher. Hans attityd gillar jag också och han verkar verkligen ha fötterna på jorden. Fler sådana fotbollsspelare hade inte skadat!

Backlinjen är egentligen den lagdel som mest behöver förstärkas. En ny mittback och vänsterback helst så är Milan på fötterna igen och kan chocka alla genom att orsaka stordåd. Galliani kommer fixa in förstärkningar i backlinjen, det är jag övertygad om att han klarar av.

Det är nu vi Milanistis måste visa oss som starkast.Tron och hoppet är det sista som överger en människa. Kalla mig galen eller enögd, men jag tror alltid på mitt älskade AC Milan

Per Normann

 


Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen