Urby Emanuelsons syn på dagens Milan

Urby Emanuelson intervjuades av GdS. Det här var vad han hade att säga:

-Direkt efter den föregående säsongen blev jag nobbad en plats i Hollands EM-Trupp. Det var en stor smäll och gjorde riktigt ont..

-Men jag bestämde mig för att acceptera det, gå på semester och spendera tid med familjen. Efter det gjorde det inte lika ont längre.

-Jag är nöjd med lagets och framför allt mina prestationer hittils men som sagt det är ju bara träningsmatcher. Man får inte heller glömma att det inte bara är viktigt att vinna utan även HUR man vinner.

-I mina ögon svarar nu Milan alla som tvekade på oss. Vi har sänkt både Schalke och Chelsea. Vi gjorde två riktigt bra matcher.

-Dessa träningsmatcher är riktigt viktiga för oss då allt känns helt nytt nu och man behöver tid för att vänja sig. Vad som också är komplicerat är att Thiago Silva och Ibra har lämnat oss. Nu anfaller vi på ett annat sätt men vi är inte lika starka i defensiven som innan.

-Alla sade att vi var svaga. Vi vill visa dom att dom har fel.

-Vi känner oss fortfarande konkurrenskraftiga fast Thiago Silva samt Zlatan Ibrahimovic har lämnat oss.

-Vi har fortfarande ledare kvar här i Milan. Ambrosini, Bonera och Abbiati. De har spelat i Milan i många år. De har vunnit mycket med Milan och det är dom som skall leda oss andra spelare i truppen. Vi i Milan är lyckligt skattade att ha dessa tre ledare.

-Mina egna prestationer? Ja.. jag vet ju själv att detta är min chans nu. Jag känner att Allegri och mina lagkamrater tror på mig, och det vill jag betala tillbaka.

-När jag anlände här säsongen 2010/2011 Januari mercaton, fick jag veta att projektet var att  Milan skulle föryngras steg för steg och att alla räknade med mig för framtiden. Jag accepterade läget och väntade tills det var min tur. Tills det var ”My Time To Shine”.

-Jag gillar att spela anfallare så som jag spelade emot Chelsea. Men det kommer inte att hända. Jag är och känner mig som en mittfältare. Jag tycker att mittfältet är min rätta position.

-Om jag pratat med Allegri om vänsterbackspositionen? Nej men kanske gör vi det någon gång. Man vet aldrig.

-Vänsterbacken är som sagt inte min riktiga position. Men självklart kan jag spela vänsterback när det behövs.

-Jag har alltid vetat att jag behöver visa folket i Italien vilken sorts spelare och person jag är. Jag har fortfarande tid att göra det. Jag är inte orolig.

-Jag är en helt annan Emanuelson nu. Jag har mer självförtroende och jag vill påverka matcherna mer än vad jag gjorde innan.

-Nu känns det äntligen som att jag är en del och tillhör Milan. Det är en otroligt vacker känsla.

-Edgar Davids har alltid varit en kämpe och han har förklarat mycket för mig.

-De andra stora lagen; Juve, Inter osv.. De måste veta att Milan inte dött. Vi lever fortfarande och vi är lika mycket möjliga att ta Scudetton som dom är.

-Champions League kommer vara ännu svårare denna säsong då lag som City och PSG blivit starka.

-Vi måste fokusera att komma förbi gruppspelen sedan vet ingen vad som kan hända.

-Förhoppningarna på oss är inte jättestora. Men vi är en trupp under utveckling. Vi är unga och motiverade.

Emanuelsons avslutande ord:

-Vi tror på vår styrka och att även ett par spelare kommer att förstärka laget tills säsongen börjar.

– Om jag skulle vilja spela med Kaká? Ja! Han är en legend. Han är en del av Milans historia och Milan behöver spelare som honom. Unga människor följer honom.

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen