Resa till Milano

Det har kommit in flera mejl från läsare som frågar efter information och tips, jag ska göra mitt bästa. När man reser till Milano så reser man inte dit bara för att se Milan spela i 90 minuter. Det finns så mycket mer att göra. Jag har rest ett par gånger, mitt mål sedan 2010 är att se minst en match varje säsong. Här under ska jag tipsa om ett par av de saker jag tycker du som ska ner till Milano borde uppleva.

-Milano (hotell)
-Match (matchbiljett)
-Milan Mega Store
-SanSiro Museum & Tour
-Milanello

Milano
Många väljer att boka hotell i förväg, mitt råd: gör inte det. Det är överpriser att boka redan i Sverige. Vänta med att komma fram till Milano och välj en hotell där. För er som landar på natten och inte vill riskera att bli utan sovplats kan boka för en natt i förväg och hitta ett annat hotell dagen efter.

För att flyga till Milano på billigaste sätt ska man välja Ryan Air. Jag har dock endast rest med dem alla gånger så jag kan inte jämföra de med andra flygbolag åt er. Man landar i Bergamo Flygplats, från Bergamo är det en bra bit till Milano. Man kan åka Taxi som kostar ca 80 euro, men det blir betydligt billigare om man åker buss som kostar ca 8 euro. Bussarna står precis utanför när man kommer ut, ni kommer inte att missa dem.

I staden Milano finns det en hel del platser att besöka, våga att promenera genom staden, överallt finns det mycket att se. För längre sträckor i stan kan man ta taxi som är enklast eller buss som är billigast. Själv brukar jag gå mycket när jag är där nere, men det är inte lika enkelt att göra det när man är ny. Jag har navigator i mobilen som gör det mycket lättare, har man tillgång till en så är det riktigt bra.


Match
För större matcher som riskerar att bli slutsålda ska man boka biljett redan här i Sverige. Annars så ska man vänta med att boka tills man kommer fram och bokar på plats utanför Sansiro. Biljetterna säljs mycket billigare på plats i en rad småluckor utanför Sansiro, mitt emot ingång 1.


Milan Mega Store
Milans officiella butik där du kan köpa ALLT som har med Milan att göra. Från matchkläder till musmattor, klockor och mycket mer. Butiken ligger ganska centralt, ett par minuter att gå från Duomo i en galleria som heter San Carlo. Väldigt enkelt att hitta, är man osäker så är det bara att fråga. Ibland brukar butiken ta in en spelare som är där under dagen och träffar supportrarna, info om det brukar komma på officiella hemsidan.


SanSiro Museum & Tour
Detta är ett måste! Kostar 13 euro att komma in i Milans hjärta, Sansiro. Du får besöka hela Stadion, VIP platserna, VIP balkongen, omklädningsrummet, presskonferens rummet. Detta gör du tillsammans med en guide som kommer att guida dig genom hela rundan. Efter rundan kommer man in i Museet där du får se saker du missat sedan 1899. Så som pokaler, spelares matchkläder osv.


Milanello
Genom att besöka Milanello har du chansen att träffa spelarna, men det kan vara riktigt krångligt att ta sig dit. Italienare är nog världens sämsta folk på att guida en. Lyssna inte på dem, lyssna på mig. Bara en kilometer från centrala Milano ligger tågstationen CADORNA STATIONE. Där köper du tågbiljett till VARESE som kostar 5 euro. Du går av i VARESE station. Precis när du kommer ut från Varese stationen så går du till vänster i 2-3 minuter och kommer fram till en mellanstor busstation på ca 15 hållplatser. Där tar du bussen mot CARNAGO. Våga fråga varje gång du är osäker på något. När ni kommer fram till Carnago med bussen så måste ni gå ca 2 km. Fråga buss chaffören vilken hållplats som är närmast “Centro sportivo Milanello”. För er som har GPS kan slå in Land: Italien, Stad: carnago, Väg: Via Milanello. Postnumret är 21040. Det kan låta lite krångligt men det är inte så farligt.

Bilden, tagen av mig på en en vän, Rebwar som får autograf av Nesta


Jag har säkert missat något, har ni några frågor så är det bara att kommentera här under så svarar jag.
Läs om mina två tidigare resor:

AC Milan-Real Madrid 2-2

Legendernas sista match/träning

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen