Luca Antonini – Tung sorg när de äldre lämnar

Luca Antonini talade med Radio Sport efter säsongen. Han bads göra en utvärdering av säsongen som varit såhär såg utvärderingen ut:

– En utvärdering av säsongen? Förutom Supercoppa Italiana kammade vi ihop 80 poäng denna säsong. 80 poäng är inte lite. På två år fick vi en första plats och sedan en andra plats i ligan. Vilket inte heller är dåligt. Dessa säsonger har varit två stora säsonger. Men denna säsong har varit olycksdrabbad. Vi har drabbats av skador hela tiden. Per match har vi snittat 7 skador. Vilket är RIKTIGT mycket!

Jag personligen? I mina egna ögon tycker jag att jag gjort det bättre denna säsong än förra. I år känner jag mig bättre och jag själv är nöjd. Jag tror vändningen var dubbelmötena emot Barcelona. Vissa spelare användes för mycket. De hann inte vilas ut till ligan. Och sen så blev det som det blev. Även här hade våra skador en enorm betydelse.

Sedan talar även Antonini ut om legenderna som nu lämnat:

– Gattuso för mig var en tung förlust. Jag har känt honom så länge och han har verkligen hjälpt mig att växa. Rino är ett exempel för den spelaren som svettas och kämpar för laget och inte bara för sig själv. Han ger aldrig upp, han sviker aldrig sina lagkamrater. Han är en stor förebild för alla ungdomar.

Även Zambrotta påpekas:

– Zambrotta? Jag såg alltid honom som en idol.  En spelare vars inspiration höjde hela laget. Zambrotta har lärt mig så himla mycket och jag är evigt tacksam.

Vem som ska ta dessa två mäns roller i omklädningsrummet?

– Det finns så många erfarna äldre spelare som t.ex. Ambrosini,Bonera och Yepes. De har erfarenhet och vet mycket. Ibra och Cassano har sina egna roller. Dom är alltid så glada och skämtar hela tiden. Dom lyfter stämningen på ett sådant skämt som bara dom två kan göra.

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen