Allegri på besök hos Studio Milan

 

I tisdags befann sig tränare Massimiliano Allegri i Milan Channels “Studio Milan” där han bland annat svarade på frågor om säsongen som stundar och alla skador som vi haft under denna säsong. Han berättade även vilka två spelare han anser är stommen i “framtidens” Milan. Vilka det är kan ni säkert kan gissa själva. Här nedan följer ett urplock ur intervjun med Allegri.

“Det som gjorde mig mest orolig under säsongen var alla skador vi fick. Förra året vann vi Serie A tack vare att vi hade alla spelare tillgängliga.”

“Vi spelade bättre än vad Chelsea gjorde mot Barcelona. Vi gav dem väldigt lite chanser.”

“Jag trodde på att vi skulle kunde slå ut Barca. Jag hoppades verkligen på det. Tyvärr så blev det inte som jag hade hoppats…”

“När Ibrahimovic var skadad förra året så hade vi Pato och Cassano som kunde täcka upp för honom. Men detta året hade vi ingen som kunde göra det tack vare skadorna”

“Spelarna är inte maskiner. Vi hade många långvariga skador”

“Jag vill tacka de spelare som nu har lämnat Milan eftersom dom har hjälpt mig mycket.”

“Om Montolivo kommer att spela i mitten eller på en av kanterna i ett tre-manna mittfält? Jag skulle säga att det är 50/50”

“Bakaye Traoré är kapabel att göra mycket mer än det han har visat hittills i sin karriär.”

“Boateng kommer att ha en bra säsong. Jag är säker på att han kommer bli en viktig spelare på någon av kanterna i vårat tre-manna mittfält”

“Emanuelson kan spela som vänsterback och han har gjort det bra på den platsen vid flera tillfällen. Han har dock fortfarande mycket att lära. Han har problem i defensiven. Det är viktigt att anpassa sig till de olika rollerna”

“Thiago Silva som ytterback? Han är bra nog att försvara på egen hand mot vilken motståndare som helst”

“Om Milan vill sälja Ibra? Absolut inte! Ibra är lycklig här”

“Ibrahimovic och Thiago Silva kommer att stanna i Milan. Thiago Silva är ung och Ibra är 30. De är två mästare som Milan ska planera sin framtid runt”

“Pato kommer att vara en väldigt viktig spelare för oss nästa säsong”

“Nästa säsong så kommer laget att bestå av 25-26 spelare om man inkluderar de tre målvakterna”

Avslutningsvis säger han att “Vi ses den 9:e Juli, Forza Milan!”

Det som jag tycker är mest intressant i denna intervju är att Allegri klart och tydligt säger att Boateng kommer att spela på en kant på mittfältet, vilket pekar på att Milan med stor sannolikhet kommer att försöka värva en trequartista till sommaren. Är det Ganso mån tro?

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen