Alessandro Nesta – Den eviga muren

Tyvärr är dagen kommen. Dagen jag hoppades aldrig skulle komma. Dagen som aldrig verkade komma. Dagen då Alessandro Nesta lämnar oss.

Om man tänker tillbaka kan jag knappt minnas att Nesta inte varit en del av våran backlinje. Alessandro Nesta känns som en självklarhet. Oavsett vem han haft som partner, Kaladze, Maldini, Thiago Silva, Mexes eller vem som helst så har det alltid varit en självklarhet att Nesta skulle vara där. Nesta är en one of a kind. Det finns inte många som Nesta. Inte bara är han en världsklass back utan även en riktigt lojal gentleman. Alessandro Nesta skulle vara kapten för Milan sedan långt tillbaka. Men han valde att avstå just för att hedra tiden han var kapten i Lazio. GRANDE NESTA! Vem som helst som går in på planen och ska möta Nesta vet att det inte blir enkelt – eller rättare sagt omöjligt. Med all respekt mot Messi – Messi var inte Messi när han mötte Milan och Nesta fanns i backlinjen.

Personligen trodde jag inte att Nesta skulle sluta såhär för några år sedan. Han såg evigt ung ut. Han var stabil, stensäker och kroppen såg bra ut. Det var först förra säsongen som jag märkte att hans kropp orkar inte länge till. Det visste Nesta om själv.

Idag så är det en mycket sorglig dag för alla Milanisti därute oavsett var de kommer ifrån. Det är även en sorglig dag för Gli Azzuri.

Den kvalitén Nesta bjudit oss på i både Landslaget och i Milan kan inte många uppnå. Han är en legend. En legend som kommer ha Milans kärlek FÖR ALLTID! Han har varit så dominant. Så självsäker. Som en vägg. En vägg ABSOLUT INGEN tog sig förbi.

Tyvärr så måste vi bevittna denna sorgsna dag. Där Nesta själv gått ut i pressen och medgett att denna säsong blir hans sista. Bara vetskapen att matchen mot Novara blir Nestas sista gör mig tårögd. Alla minnen. Alla avgörande brytningar. Alla ilskna handgester. Allt som står för Alessandro Nesta. Det blir från och med idag historia och minnen.

Jag kommer aldrig glömma dig Alessandro Nesta! Det kommer inga andra Milanisti göra heller!

Grande Nesta, i mitt och alla andra Milanistis hjärtan har du alltid en egen plats!

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen