Carlos Tevez – Så nära men ändå så långt borta.

I Januari var Manchester Citys stjärnanfallare riktigt och då menar jag RIKTIGT nära Milan. Det var inte mycket kvar som krävdes för att värvningen skulle slutföras. Tyvärr så hann man inte värva Tevez. Men Tevez lovade att han är Milan-spelare i sommar. Och Galliani lovade Tevez att Milan skulle vänta på honom till sommaren. Nu tar det hela en väldig sväng.

När Manchester City värvade Carlos Tevez ifrån rivalerna från den andra sidan stan blev det en riktigt stor grej. Tevez hade skött sig fint i Manchester United. Skulle det gå lika bra här tro? Jajamensan! Visst gick det bra! I sin första säsong i Manchester City hittade Tevez nätet 23 gånger. Inte dåligt. Allting fortsatte som det skulle. Tevez var en spelare, han hoppade in när han skulle och gjorde mål som man ska. Tills en viss dag. Den dagen var den 27 september 2011. Det var en Champions League match emot Bayern München i gruppspelen. Mancini ville byta in Tevez. Men Tevez absolut vägrade. Det fanns inte en chans, han bara vägrade. Sedan den händelsen bråkade Tevez med ledningen, coach Roberto Mancini och sina lagkamrater. Petad ur truppen OCH UR TRÄNINGAR tog Tevez en semester på 3 månader.

Under denna semester ansåg Galliani att Tevez inte skulle vara fel i Milan. Så Galliani började arbeta för att få Tevez i rödsvarta färger i Januari.

Galliani tog kontakt med Tevez och började arbeta. Tevez var villig att spela för Milan i vinter om det så krävdes lönesänkning. Det var för bra för att vara sant helt enkelt. Man kom överens med Tevez med alla personliga villkor. Men Inter högg på samtidigt som Milan. Inter var på hos ledningen. Milan var på hos Tevez själv. Ledningen tyckte inte om att Milan gått direkt till Tevez utan deras tillåtelse. Hur som helst så fortsatte det såhär. Inter kom överens med ledningen men Tevez vägrade gå till Inter. Milan var överens med Tevez men ledningen krävde för mycket för Tevez. Dagarna rullade på och ingenting skedde. Tidsgränsen var nådd och ingenting blev av. Milan lovade att försöka värva Tevez i sommar. Tevez lovade att vänta tills sommaren för att till slut komma till Milan.

Men nu har det hela tagit en rejäl vändning.

Tevez kom tillbaka efter ”semestern”.  Han hade ett möte med ledning och Coach där han bad om ursäkt för omständigheterna han åstadkommit. Tiden gick och Tevez fick spela då och då. Träningarna fick han vara med på. Och Tevez började leverera. Mål började Tevez göra. Det blev bara bättre och bättre. Och nu har Tevez ångrat sig helt och hållet. Tevez lovar nu att han vill stanna i City och slutföra det projekt han värvades för. Ett starkt City som kommer kunna kämpa ute i Europa och vara starka i ligan. Tevez säger att hans coach Roberto Mancini är Guldvärd och att den överste Shejk Mansour behandlat honom som en kung från början ändå till idag.

Kan detta vara ett trick som Tevez gör? Eller är det verkligen så? Ifall Tevez menar det han säger just nu. Kan Milan glömma Tevez i sommar…

 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen