Van Basten: “Jag till Milan?”

Väldigt många gånger har det talats om att Marco Van Basten kommer att ta över Milan. Det som är säkert just nu är att från och med nästa säsong så kommer han att sitta som tränare hos Holländska Heeerenveen. Idag har Sky Sport fått en liten stund med Milan legendaren så läs nedan vad han sade…

“Jag till Milan? Vem vet, jag utesluter det inte.  De frågade mig även om Juve och jag sa nästan samma sak. Det är ett stort lag och en fin stad. Just nu måste jag dock koncentrera mig på Heerenveen.  Milan verkar vara det starkaste laget i ligan och jag tycker de är favoriter.” 

Om Allegri och Conte:
“Allegri är en fantastisk tränare. Conte känner jag inte, men han verkar vara väldigt fanatisk när han är vi bänken.” 

Ibrahimovic är en spelare som väldigt ofta jämfördes med just Van basten. Ibra har dock varit mindre lyckat i Europa spel medan Van Basten visade samma styrka i alla tävlingar.
“Det är bara en tillfällighet att det är så att han kanske inte gör lika många mål ute i Europa. Gör du så pass många mål i Italien så har du kvalité även för spel i Europa.  Jag vet inte om jag var mer konkret än honom, men jag vet att Ibra gör många mål och att han gör skillnaden även i Champions League för sitt lag. Sedan så är det självklart att man måste göra mål, det ju så man vinner matcher.”

Om Barcelona matchen:
“Det kommer att vara en väldigt intressant match. Milan spelade en väldigt bra och jämn match mot Barca hemma på San Siro. Guardiloas lag är starkast i världen just nu  och det kommer inte att vara lätt för Milan. Men på hemmaplan så förtjänar de rödsvarta stor respekt.”

Van basten avslutar denna korsta intervju med att ge sin syn på Lionel messi:
“Han är utan tvekan världens bästa fotbollsspelare just nu. Vinner han även ett VM så kommer han vara störst genom alla tider.”

 

Källa: sportmediaset.it

 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen