Det blir svårt, men vi ska försöka vända

Milanello – Detta är vad Massimiliano Allegri sa på presskonferensen idag:

“Morgondagens match är en chans för oss att vinna den italienska cupen, vi måste reparera första matchen. Vi vet att det kommer att bli svårt, men vi ska försöka vända.

Frånvaron? Fram till nu har vi inte haft många spelare tillgängliga men jag hoppas att vi ska spela en bra match imorgon. Nu är Mexes och Seedorf tillbaka, och jag utvärderar Boatengs tillstånd idag för att se om vi kan att ta med honom till Turin, om vi inte så kommer han vara med mot Roma. Robinho är fortfarande inte redo och Van Bommel har fortfarande problem med sin rygg. Morgondagens val beror på vilka spelare som har presenterat mer och som har spelat mindre. Hur som helst är truppen i gott skick och vi har potential, även om vi vet att det inte kommer att bli lätt. Jag är inte orolig för att vi har förlorat tidigare möten, vi är redo för i morgon kväll “.

“Det är en stor match, det kommer att vara intensivt, eftersom båda lagen vill komma till final. Imorgon blir det ett möte mellan två sidor som kämpar om titeln. Moratta och Conte? Jag hälsar på dem som vanligt, att det har varit en del ord i media är en del av fotbollen. Det kommer att bli tufft ända fram till slutet mellan de båda klubbarna, och jag tror inte att 80 poäng kommer vara tillräckligt i år för att vinna Scudetton. De kan plocka en hel del poäng och därför måste vi göra bra ifrån oss hela vägen för oss att stanna kvar överst. De har spelat bra, speciellt nu i slutet, bland annat i Florens och Genoa, och fysiskt är de i god form “.

“Vi missade några klara chanser mot Parma och när de chanserna kommer i morgon måste vi vara säkrare och ha tålamod. Det är trevligt att höra dessa kommentarer från Berlusconi, och det var fantastiskt att se honom på en bortamatch efter så många år, det är en verklig drivkraft för spelarna. Tre gånger har vi träffat på bianconeri, första mötet i Turin var de bättre än oss. Vi får inte påverka eller gnälla på domarna, vi måste göra det lättare för dem att döma. Pato tränar men i detta ögonblick vet jag inte när han kan återvända, även om han kommer ganska snart. Ibra är lugn och redo för spel som förmodligen kommer att pågå 95 minuter. Emanuelson? Det är normalt att en spelare med stor teknisk kvalitet kommer att förbättras ju mer han spelar. Vi tog ingen chansning genom att låta honom spela oftare, visste vi att han skulle göra bra ifrån sig. ”

“Från och med nu och fram till slutet av säsongen, måste vi fortsätta med den form som vi är inne i nu, sista tiden har vi kontrollerat spelet på ett bra sätt. Seedorf och Mexes kommer att spela i morgon och angående Boateng så har jag inte bestämt än, men både han och flera är påväg tillbaka vilket är goda nyheter, särskilt nu när vi spelar tre matcher i veckan fram till 14 april. Jag behöver lite tur för att göra de rätta valen. Morgondagens val kommer att beslutas efter dagens träningspass. Sedan får vi se om spelet går in till extra tid. Förhoppningsvis är Abate tillbaka inom cirka 10 dagar, och vi gör allt för att få Robinho tillbaka mot Roma. Om Van Bommel inte kan spela mot Roma, behöver jag en annan mittfältare som kan spela framför försvaret för att jag behöver Ambrosini i bra skick mot Barcelona på grund av att Van Bommel är avstängd.”

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen