Milan 1-1 Juventus

Första halvlek dominerade vi totalt, andra inte riktigt..

Det började bra, riktigt bra med Nocerinos snygga 1-0 i den 15:e minuten. Sedan gick vi över till kontringsspel där vi var riktigt bra. Tio minuter senare ,alltså den 25:e minuten, fick vi en hörna. Mexés nickade, Buffon räddade och Muntari nickade in 2-0.. Nej, inte enligt domaren. Ett mål som kunde dödat matchen? Ja, jag tror det. Med en 2-0 ledning i paus hade vi kunnat spela av matchen och kört med mindre press och mer självförtroende. Men nej 1-0 i halvtid.

Pato startade matchen och gjorde knappt något, nuddade knappt bollen? Allegri bytte då ut honom mot El Shaarawy, oväntat med tanke på att han varit lite rädd i sådana situationer. El Shaarawy kom in och gjorde mer på några minuter än vad Pato gjort på hela första halvlek. Han var delaktig i offensiven och hjälpte även till defensivt.

Emanuelson var grym, löpte massor och stod för bra passningar då och då. Chiellini hade inte mycket att säga till om i första halvlek.

Muntari fick starta och gjorde det bra – igen! Gav oss mycket aggrisivitet och dynamik till mittfältet. Suveräna brytningar, bra passningar och ett “mål”.

Gillade passningsspelet i andra halvleket, snabbt lätt och snyggt. Ett effektivt sätt att spela ut sig ur Juves press.

Abate har spelat lite sådär sen Inter matchen men idag var han grym! Rensade gång på gång och följde med lite i anfallen. Hans styrka är ju offensiven så det var kul att se han så bra defensivt.

Matchens lirare enligt mig var Nocerino & Robinho. Nocerino gjorde mål, löpte SJUKT mycket och var delaktig i det mesta. Robinho hade show, löpte mycket och hade en del chanser. Han tillsammans med Nocerino var ledarna i kväll.