Milan 0-0 Napoli

Första halvlek var ganska jämn, vi skapade flest chanser men inte så farliga. Napolis försvar var imponerande, med tanke på att det inte är deras starkaste sida. Kändes som att det behövdes lite mer fart i anfallet och det rimligaste bytet var nog ut med Seedorf och in med El Shaarawy. Det blev det inte,men Amelia ersatte Abbiati, ny skada?

Andra halvlek började bra, total dominans med bland annat ett drömläge för Robinho som missade. från vår sida med Ibra som den klart bäste. Men i den 63:e minuten fick Napoli frispark efter en liten knuff av Emanuelson mot Zuniga. På något sett hade (antagligen) Zlatan retat upp sig på Aronica (vem annars?!) och gav han en smäll. Rött kort och vi hade bara 10 spelare kvar, sjukt onödigt då Ibra var grym… Är detta början på hans formdipp? I den 76:e minuten byttes Seedorf ut mot El Sha.. nej mot Ambrosini, dags att stänga matchen.

Positivt

– Emanuelson var mycket bra idag löpte otroligt mycket, slet som ett djur och hittade bra passningar.

– Mexés & Silva. Jag vet att jag tjatar om detta men.. Enligt mig är det det bästa mittbackspar vi har, Mexés var bra defensivt och gjorde också en del löpningar offensivt.  Och Thiago Silva, ja vad kan man säga?  Otroligt stabil defensivt och hade en del löpningar och nickar offensivt.

Mittemellan

Ny kategori och här väljer jag att lägga in Ibrahimovic.

Han var helt okej i första halvlek och började andra mycket bra och var vår bästa spelare offensivt. Sedan smällde han till Aronica i ansiktet och blev utvisad, onödigt. Vem ska nu leda offensiven?

Negativt

Kan inte välja någon enskild spleare, men ineffektiviteten. Vi hade många chanser men lyckades inte göra mål för andra matchen i rad.

En liten positiv nyhet: De andra topplagen tappade också poäng, resultat: Genoa 3-2 Lazio, Fiorentina 3-2 Udinese, Juventus 0-0 Siena och Roma 4-0 Inter.

Nästa match blir borta mot Udinese söndagen den 12:e Februari.