Cesena 1-3 Milan, första bortasegern på 22 år.

Bild: Muntari skriker ut sin glädje, kanske lättnad och även en hel del revansch mot alla kritiker? en ny Boateng är här?

 

Det var ett tag sen Milan vann på Stadio Dino Manuzzi, ändå så hade vi inga tankar om det, jag kan nog tala för oss alla om att vi väntade oss en 3a!

Milan startade matchen riktigt bra, det vat tikki taka hela vägen och vi passade igenom hela Cesena. Ambrosini hade friläge men kunde inte sätta dit den. Muntari hade också en när han stod utanför straffområdet och sköt precis utanför. Som jag lovade i min förra artikel så gjorde han ändå mål till slut i 29″, efter en retur från Thiago Silvas frispark. Emanuelson var kung, han styrde hela mitten och var inblandad i allt och jag hade knappt hunnit fira klart Muntaris 0-1 när Emanuelson i 31″ placerade snyggt in 0-2. Under hela första halvleken var Milan dominerande.

 

Andra halvlek kändes lite trögare, vi hade inte riktigt samma spel som första och det kändes som om Cesena närmade sig, iaf till Robinho sköt självsäkert in 0-3 och då kom lättnaden! Matchen fortsatte och Milan kom aldrig upp i samma nivå som i första halvlek då vi spelade riktigt klass fotboll. I 65e kunde Pudil skjuta in 1-3 och göra matchen lite osäkrare för vår del, men vi höll i och tog våra 3p. 3p för första gången på 22 år på Stadio Dino Manuzzi, kan ni tänka er?

Övrigt: Både Pippo och Abbiati spelade 200e matchen i milan tröjan! Grande..
Beröm till: Passningsspelet och glädjen inom hela laget! Mycket bra spel av Emanuelson, Robinho, Mesbah och en hel del fina grejer av Muntari som jag hoppas så mycket på!!

Serie A S V O F P
1 AC Milan 24 15 5 4 50
2 Juventus 23 13 10 0 49

 

 

Spelarbetyg av LevMilan:

Milan har kommit in på det vinnande spåret igen, första platsen har blivit en karusell mellan oss och Juventus. Vi delar på den efter varje match. Nu har vi dock återtagit tronen och nästa match är mot just Juventus, på San Siro! Vinner vi den har vi ett 4 poängs försprång med 1 match mer, vilket betyder att om Juve skulle vinna sin hängmatch så skulle vi ändå ha hållt kvar på första platsen! Det börjar närma sig slutet och varje match är minst lika viktig som den föregående, varje poäng kan bli förödande men även den avgörande! Det är nu det gäller. Nu ska vi ta ännu ett kliv mot den andra stjärnan på vårt bröst!

Jag vill även påminna alla om att vi nästintill spelade med bara reserver. Om ni tycker att någon har för höga/låga betyg så är anledningen just den, reserver.

Spelarbetygen:
Il Portiere:
Abbiati 6: Vår ständigt “deprimerade” målvakt gjorde en okej match. Han hade inte särskilt mycket att göra. Cesena fick till ett “farligt” skott som Abbiati borde ha räddat men inte lyckades med. Abbiati är närmare ett 5,5 betyg än 6,5.

Difensiva:
Abate 5,5: Gör överlag en mindre bra match. Upphävde offsiden ett antal gånger (skumt!!) som hade kunnat bli förödande. Han är inte som vi vant oss vid de senaste matcherna, å andra sidan har han blivit mycket matchad under säsongen så kanske börjar energin ta ut sin rätt? Jag tycker dock att Abate förtjänar otroligt mycket mer beröm än vad han brukar få. Nästa artikel från mig blir en hyllning till “Ignazionale”.

Bonera 5,5: Inte heller han är en överdrivet lyckad dag. Hans “rensning” landade hos (lät som Bodil) Pudils fötter och resulterade i en reducering för gästerna. Som tar var så var det inget matchavgörande. En del små tabbar och den misslyckade rensingen resulterar i betyget han fick.

Thiago Silva 7: Som vanligt är han försvarets gigant! Kompletterar den enda bra matchen efter den andra. Han tar ofta inga risker, känner han på sig något slags oråd så är det inget snack om saken, bollen flyger upp på läktaren. Hans dunder frispark öppnar upp allt och får Muntari att göra mål i sin debut! Thiago Silva har ett bra skott, ett mycket bra skott. Frågan är, varför tar han inte fler frisparkar?

Mesbah 6,5: Till skillnad från sin partner på andra sidan backlinjen så gör Mesbah enligt mig en mycket bra match. Han känns faktiskt säker i sina brytningar, något jag klagat över under föregående matcher. Hans inlägg är väldigt bra och man ser att Milan försöker utnyttja sin vänsterkant, hur längesen försökte vi hålla spelet på vänsterkanten? Det får mig att drömma om Serginhos tid!

Centrocampo:
Nocerino 5,5: Som vanligt den senaste tiden så gör han en okej match varken mer eller mindre. Missförstå mig inte, han är mycket viktig för vårat lag och framförallt mittfältet. Han öppnar upp ytor med sina löpningar och är en riktig box till box spelare. Hur mycket energi har vår “nye” Rino?

Ambrosini [C] 5: Nej, nu får det väl ändå vara nog. Förlåt mig, kanske är jag något enögd nu men jag gillar inte hans spel längre. Han är för långt efter i närkamperna och han ser ut att vara helt slut efter 8 minuters spel. Missförstå mig inte, jag är väldigt glad över allt han gjort för oss, men någon i ledningen måste väl insett att han har varit slut i ca 1 år nu? Hinner även med att missa ett HELT fritt läge, hade målvakten var borta och han missa så hade det kallats för “en Robinho”.

Sulley Muntari 6,5: HAHA! Muntari In your face! In MY face. Han gjorde faktiskt en mycket bra match. Under transferfönstret så varnade jag för hans skott, det var dock det enda positiva jag nämnde om honom. Han gjorde en bra match, mycket crossbollar och skott från distans och det gillar jag!

Urby Emanuelson (IL MIGLIORE) 7,5: Hans första halvlek var en av de bästa jag sett under hans tid i Milan tröjan. Fyf*n vad han utvecklas, man hinner ju inte med?! Det var max 1 månad sedan som jag spottade teven blöt när jag såg att han starta, nu står jag på knä och skriker “Il Migliore, Il Migliore”. Han är med i nästintill allt och alla uppspel, ständigt en fot inblandad, minst. Hur bra han än gjorde den här matchen så anser jag att han ska hålla till på mittfältet . Multo bene ‘Ema’. Grandissimo Belissimo..

Attaccante:
Robinho 6,5: Vad har hänt? Robinho har gjort mål, 3 mål på 2 matcher haha! Skämt åsido, robinho har under säsongen varit bra, dock har avsluten varit under all kritik. När han äntligen fått avsluten till rätta så visar det sig hur viktig han KAN vara för Milan.

Maxi lopez 5: Det här var inte hans dag, visst är han stark i uppspelsfasen men mycket mer gör han inte. Han såg ej heller särskilt motiverad ut. Tråkigt.

Avbytare:

El Shaarawy 5,5: Hoppar in 75e och blir genast delaktig i spelet. Han missar ett läge där det verkligen ska vara mål. Där han BEHÖVER göra mål för att ta sitt steg mot startelvan. Dock kan man även se det som en styrka, han kommer in 75e och blir som sagt genast delaktig och en viktig del av offensiven. Hade han spelat längre så hade han säkerligen stått för 1 eller 2 strutar.

Marc van Bommel 5,5: Antar att han vilades för matchen mot Juventus, varför han hoppa in så tidigt är dock en gåta, skada på Ambro? Han hinner med att fjanta till sig otroligt vid en “pass”, han försöker klacka bollen i ett pressat läge men missar bollen. Tack gud att vi mötte Cesena och inte t.ex. Juventus eller Napoli.

 

_______________________________________________________________________________________

 


Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen