SvenskaFans spelarbetyg

Spelarbetyg Milan-Parma 4-1

Nocerino tremålsskytt

En stabil seger mot Parma ger generellt bra betyg. Namnet på allas läppar denna gång är Nocerino, som tack vare sina tre mål såg till att Milan kunde fortsätta knappa in på ligatoppen.

Abbiati 5.5

Hade efter senaste tidens misstag inte samma självklarhet i sina ingripanden. Är ute i ingenmansland på en Parma-hörna men får turligt nog skottet på sig. Hinner inte reagera på Giovincos mål, men undertecknad är alltid lite skeptisk när bollen går in mellan benen. Godkänd, men inte mer.

Abate 6.5 (ut 79’)
Fick följa med mycket i offensiven och gjorde det väldigt bra. Kom runt sina gubbar gång på gång och gjorde det med både finess och fart.  Ett litet minus för inläggen, men i Abates försvar kan man även konstatera att anfallarna inte alltid dök in i boxen som de skulle. Tillbaka i gammal god form.

Thiago Silva 6.5
Hade en rimligt lugn kväll men ska ha beröm för sin hantering av den kvicke Giovinco. Styrde upp situationer med sin snabbhet och kyla och tog allt som oftast rätt beslut. Tillbaka från start och det är väldigt skönt för oss Milanisti. Jag undrar bara var de långa uppspelen tagit vägen.

Bonera 6
Fick gå in på Nestas position istället för Yepes och gjorde det bra. Följde Silva bra och även om han var på gränsen ett par gånger så klarade han sin uppgift galant.

Taiwo 6.5
Fick lite oväntat starta ikväll och gjorde det bra. Har lugnat ner sig i tacklingsspelet och höll sin position fint. Är svår att utmanövrera i närkamperna tack vare hans fina fysik. Fick komma upp ganska högt i första halvlek och hade ett farligt inspel. Suverän i passningsspelet än en gång.

Ambrosini 5.5
Såg fortfarande lite seg ut och saknar den där pondusen som vi vant oss vid. Hamnade lite långt ner i knäna på mittbackarna ibland, men spelade upp sig i andra halvlek. Bjöd till och med på en patenterad Ambrosini-räd mot slutet. Definitivt ett steg i rätt riktigt jämfört med matchen mot Lecce. Kommer igång, sakta men säkert.

Aquilani 6 (ut 73’)
Fick axla samma roll som han fick ta över mot Lecce, denna gång från start. Har ett härligt tempo i sitt passningsspel och släppte bollen fint utan att drälla och stanna upp spelet. Slarvade lite med passningarna i första halvlek men kom till sin rätta när det öppnades upp ytor efter ledningsmålet. Fina krossbollar och ett farligt skott som var nära att slinka in. Börjar äntligen visa upp sin potential.

Nocerino 8.5 (bäst i Milan)
Var bäst i Milan redan innan första målet. Satte hög press och det var ingen som sprang mest i laget. Första målet kom till på en offensiv löpning där han efter passningen från Ibra krigade till sig bollen och lyckades tåa bollen förbi Mirante. Andra målet var en pärla á la Boateng då han bombade bollen i krysset med fel fot. Som grädden på moset fick Nocerino avsluta sin magiska kväll med ett hattrick via en nick i slutet av matchen. Fick en fjantig och oförtjänt varning. Outstanding.

Boateng 5.5
Kunde inte följa upp bragdinsatsen han bjöd på mot Lecce. Hamnade lite fel och delar av matchen blev han fast på vänsterkanten. Slarvade lite med enkla passningar och försökte träffa månen med ett distansskott. Slog även felpassningen som tillät Giovinco slå in Parmas tröstmål. Bjöd dock på sedvanlig grinta och hjälpte till i defensiven mer än han behövde. Var rörlig men det var helt enkelt inte prinsens kväll.

Cassano 6
Skapade en hel del med sina irrationella löpningar och passningar. Spelade fram Ibra och Nocerino till ett mål vardera. Har dock som sagt svårt för att göra det enkla när tillfället ges och kunde och borde ha gjort mål. Mot Parma spelade det ingen större roll, men mot tuffare motstånd och i jämnare matcher behövs beslutsamhet framför mål. Fick även en påminnelse angående detta av Zlatan under andra halvlek.

Ibrahimovic 6.5 (ut 74’)
Var osynlig i matchinledningen och det dröjde bra länge innan Zlatan fick röra bollen för första gången. Jobbade sig in i matchen och var arkitekt bakom Nocerinos första mål. Fick inte lika mycket boll som han är vad vid men höll sig framme i andra halvlek och kunde kyligt rulla in bollen bakom Mirante. Ett mål och en assist ger ett mer än väl godkänt betyg, men Zlatan kan bättre.

Inhoppare:

Robinho (in 74’) –
Fick komma in och hade mycket boll. Brände på sedvanligt manér ett par riktigt fina målchanser och behöver nog jobba sig in i startelvan igen. Konkurrensen hårdnar.

Emanuelson (in 73’) –
Kom in och gjorde det han är bra på. Tillförde energi på mittfältet och var bra i trängda situationer med bollen.

Mexes (in 79’) –
Ännu ett kort inhopp för fransmannen som sakta men säkert börjar komma i matchform.

Tränare:

Allegri 6
Startade med i prinicip samma elva som vände matchen mot Lecce och bytte ut hårt matchade spelare när matchen var punkterad. Kanske borde Robinho fått lite mer speltid. Samma sak gäller faraonen – detta hade trots allt varit en perfekt match för honom att hoppa in i. Allegri verkar ha fört in lite tålamod i truppen och det är delvis hans förtjänst att laget börjar rada upp segrar igen.

Bäst i Parma:

Giovinco 6.5
Hotade Milanförsvaret på egen hand. Rörlig och kvick både med och utan boll. Slank igenom för att göra Parmas enda mål och hade dessförinnan ett par tappra försök. En guldklimp för Parma.

/SVENSKAFANS.SE

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen