Medici: Fönyelsens klocka tickar för Milan

Intressant inlägg av Medici som jag ville dela med mig av till er…

 

Det kan låta som en gammal sång men Milan måste förnya sin trupp. De har väl försökt successivt att göra det redan men inte riktigt lyckats. Nu är det dock oundvikligt eftersom många av kontrakten på Milans gamla spelare går ut till sommaren. Inte en dag för sent. Visst, det finns en mening med att visa sina spelare respekt, inte minst för allt de gjort för klubben, men man måste också tänka på klubbens hälsa.

Dessa spelares kontrakt går ut till sommaren:

Flavio Roma
Finns ingen mening att förlänga med en målvakt som aldrig spelar.

Massimo Oddo
Nu utlånad till Lecce. Skulle bli förvånad om han får förlängt. Dessutom tjänar han alldeles för mycket pengar jämfört med vad han presterat under de senaste åren.

Gianluca Zambrotta
Knappt ordinarie längre och har svårt att hänga med numera. Dags att kapa banden.

Mario Yepes
Lite svårare. Yepes levererar nästan alltid när han spelar och kan vara en god back-up ytterligare ett år. Om Milan inte tycker sig ha ett bättre alternativ kan det vara värt att förlänga ett år. Men ett yngre alternativ vore bättre.

Alessandro Nesta
Lite som Yepes. Nesta är en legend och när han är frisk så är han fortfarande bra. Det går dock inte så fort längre och om Milan kan hitta en bra ersättare kan det vara lämpligt att inte förlänga med den gamle eleganten. Det är inte helt omöjligt att Nestas kropp säger ifrån och att han lägger skorna på hyllan efter denna säsong.

Mark Van Bommel
Van Bommel har gjort det bra sedan han kom till Milan men i det långa loppet är han inget att ha kvar. Han är viktig för det defensiva spelet men bidrar sällan till något konstruktivt framåt. Här borde man hitta en ersättare som kan klara av båda uppgifterna.

Gennaro Gattuso
En riktig trotjänare som det kan bli svårt att inte förlänga med av nostalgiska skäl. Rent sportsligt är det definitivt dags. Har för närvarande problem med ett öga och måste kanske opereras vilket gör hans framtid ännu osäkrare.

Massimo Ambrosini
Precis som Gattuso fast utan ögonskada.

Clarence Seedorf
Gjorde en fenomenal avslutning på säsongen ifjol och kan fortfarande leverera emellanåt. Trots att han ibland når topp-prestationer är det väl ändå dags att ge plats för en yngre förmåga.

Mathieu Flamini
En spelare Milan nog gärna lyfter bort från sin trupp. Är en lojal spelartyp men har i ärlighetens namn inte presterat som man hade hoppats. Men framförallt vill Milan slippa hans väldigt höga lön.

Filippo Inzaghi
Ytterligare en legend som nog ser sin sista säsong. Har denna säsong knappt fått någon speltid och det är tydligt att Allegri inte ser honom som något större alternativ.

Robinho
Hans kontrakt går inte ut men jag lägger till honom som en spelare som kan tänkas försvinna. Desto längre tiden går desto mer verkar det som om Robinho inte kan sätta ihop flera bra matcher i rad. Ibland känns det som om han skulle må bättre av att återvända till Brasilien. Går samma väg som Ronaldinho?

I mina ögon kan Milan mer eller mindre strunta i att förlänga med någon av dessa spelare. På sin höjd kan man förlänga med endera Yepes eller Nesta samt en av Seedorf, Gattuso eller Ambrosini. Detta innebär ju att Milan måste hitta ersättare och det finns inget outtömligt kassavalv längre. Däremot blir man av med många tunga löner vilket ger Milan mer spelrum.

Vilka spelare kan vara på väg in?

Samir Handanovic
Eftersom Abbiati inte är purung och visar tendenser på att karriären håller på att tippa över ända behöver Milan titta på målvaktsalternativ. Handanovic kan bli dyr men om man vill ha en riktigt bra målvakt är slovenen rätt spelare.

Andrea Consigli
Det billigare målvakts-alternativet. Varit bra i Atalanta under en längre period och kan vara rätt framtidsnamn. För orutinerad?

Luca Antonelli
Fostrad i klubben och skulle kunna vara en spelare att värva hem igen. Skulle ge Taiwo konkurrens om en plats i startelvan och ge Milan två bra alternativ på vänsterbacken. Dessutom spelade ju farsan i klubben.

Riccardo Montolivo
Var ju på väg redan i somras och lär bli aktuell igen. Fiorentina bör ju sälja honom redan i januari för att få någonting tillbaka. Milan däremot väntar nog gärna till sommaren 2012 då han kan komma gratis. Är det så Milan och Montolivo redan kommit överens? På ett eller annat sätt känns det som att han kommer bära en Milan-tröja inom ett år.

Radja Nainggolan
Har varit fantastisk i Cagliari och är en spelare som ger kvalité både defensivt och offensivt. Vore ett perfekt nyförvärv men frågan är vad som händer med priset då t ex Inter och Manchester City också sägs vara intresserade.

Casemiro
En spelare som Milan tittar noggrant på. Har fysiken och spelförståelsen vilket kompenserar att han inte är så snabb. Till rätt pris är han sannolikt en Milan-spelare.

Mehdi Benatia
Har varit otrollgt bra i Udinese och redan visat att han inte var en one-hit-wonder. Är elegant, spelskicklig och brytsäker. En komplett försvarare som dessutom kan spela både ytterback och mittback. Värvar man Benatia har man täckt två platser med en spelare.

Kwadmo Asamoah
Kanske räcker det med en av Nainggolan eller Asamoah. Men har man råd så vore båda bra. Ger mycket dynamik.

Alexander Merkel
Av alla unga spelare som Milan har lånat ut eller är delägare i så är Merkel den som ligger närmast att kunna ta en ordinarie plats. Antingen redan i januari eller till nästa säsong.

Amauri
Milan behöver en back-up till Ibrahimovic. Problemet är att man måste hitta en spelare som kan tänka sig att sitta på bänken men ändå kunna prestera på hög nivå. Amauri skulle kunna vara rätt man men bara för en halv säsong och inte på längre sikt. Man måste dock hitta en lösning till hans höga lön.

Mario Balotelli
Galliani drömmer om att se ett anfallspar med Balotelli och Zlatan. Om Mario återvänder till Italien så är det definitivt störst chans att han går till Milan. Problemet är väl att han börjar vara så bra nu att City aldrig kommer släppa honom.

Leandro Damiao
Vore perfekt eftersom han både skulle fungera som back-up till Ibra och även spela tillsammans med honom.

Stevan Jovetic
Om Milan bestämmer sig för att satsa stort skulle Jovetic kunna vara rätt man. En spelare med framtiden för sig och som kan bli en storstjärna. Problemet är väl att man då stänger vägen för El Shaarawy som man lagt stora pengar på och hoppas mycket på.

Dessutom tycker jag Milan ska försöka ge plats för några av sina egna talanger som Fossati, Calvano, Valoti, Ganz och Beretta. Milan kan vara på väg att göra en smärre spelartrupps-revolution till nästa säsong.

Det är dags för det.

Länk: http://medici.fotbollskanalen.se/2011/10/25/fonyelsens-klocka-tickar-for-milan/

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen