Redaktionens spelarbetyg

Efter varje match delar vi ut betyg som grundar sig på Gazzetta dello Sports betygsystem*. Betygen sätts gemensamt efter diskussion av oss alla på redaktionen. När vi har svårt att enas om ett betyg så möts vi alltid på mitten, det vill säga: om en tycker att Romagnoli ska ha en sjua i betyg och en annan en femma, så blir det en sexa helt enkelt. Nedan tydliggör vi ytterligare hur Gazzettans system fungerar.

Sedan lång tid tillbaka har La Gazzetta dello Sport betygssatt spelare efter varje Serie A-omgång och då med betygsskalan 1-10. Med tiden så har denna skala fått en kultur där en “femma” inte betyder “godkänt” som i de flesta fallen. En femma betyder idag “mindre godkänt”. Detta betyder varje siffra (0,5 kan också förekomma och främst bland siffrorna i mitten, detta för att särskilja vissa prestationer som är lika bra, men där någon kan ha gjort något extra. Till exempel om Bonaventura och Suso spelar lika bra, men Suso gör en assist. Då får Suso 7,5 och Bonaventura 7):

10 = Världsklass. Tänk hattrick (eller fler mål), matchens MVP. En Messi/Ronaldo i sin bästa form helt enkelt.

9 = Näst intill världsklass. Gör hattrick och är planens bästa spelare, men gör inget extra som utmärker honom (t.ex gör detta i sin debutmatch).

8 = Gör mål eller håller nollan på ett spektakulärt sätt och är en av de bästa spelarna på planen.

7,5 = En av de bästa spelarna på planen, kanske prickar in ett mål eller en assist också.

7 = En av de bästa spelarna på planen.

6,5 = En av de bättre spelarna på planen, men gör inte det lilla extra.

6 = Gör en bra match.

5,5 =Gör en godkänd match och inget mer.

5 = Mindre godkänd. Gör en helt okej match med ett par misstag.

4,5 = Dålig match med ett par misstag eller ett avgörande misstag.

4 = Dålig match med misstag och avgörande misstag.

3 = Väldigt dålig matchen igenom.

2 = Katastrof.

1 = Borde aldrig fått chansen att spela. Urusel helt enkelt.

*Ovan ser du alltså vad vi bedömer efter för mall och det som särskiljer denna mot många andra betygsmallar är att dragningspunkten är nummer sex.

Om du har åsikter eller synpunkter på våra betyg och själv vill var med och uttrycka dina tankar, får du mer än gärna skicka in en ansökan om att bli skribent till: info@milansverige.se

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer