Inför: AC Milan – Lazio

Vi har nått den sista omgången innan juluppehållet. Omgången avslutas med Lazio hemma på Onsdag klockan 20.45. Vinner Milan så koras man till Campione d”inverno eller Vintermästare som man säger på Svenska. Detta är ingen garanti att man vinner ligan på något sätt, men det har bara hänt en gång att en Vintermästare misslyckats att vinna ligan.

Milan:

Efter två raka kryss mot Parma hemma och Genoa borta så vann man en mycket svår match på förhand borta mot Sassoulo sist, detta efter att Leao slog till med Serie As snabbaste mål genom tiderna. slutresultatet skrevs till 2-1 och det kändes aldrig riktigt oroligt om jag ska vara ärlig trots ett sent reduceringsmål av Berardi i slutet. Det som är mer oroväckande är dock skadeläget i laget just nu med flera borta och under matchen mot Sassoulo så utgick troligen Tonali skadad i halvtid och det ställer till det då även Kessie drog på sig ett gult kort och är därmed borta pga avstängning. Vi står därmed kvar med Krunic som enda alternativet på dessa positioner som vanligen täcks av Bennacer, Kessie och Tonali. Vem ska spela bredvid? Jag hade flyttat ner Hakan och sedan in med Diaz på Hakans naturliga position. Trots ett svårt läge med skador en längre tid nu så fortsätter Milan vinna matcher och är fortsatt det enda laget i Europas topp-fem ligor som är obesegrade efter man börja spela fotboll efter Corona. Klarar vi av att ta tre poäng hemma mot Lazio vågar jag garantera spel i CL nästa säsong åtminstonde.

Trots skador så är en sak alltid en garanti med dagens Milan: Att det alltid görs mål framåt i matcherna, och inte bara ett utan minst två. Senaste 14 matcherna har man gjort minst 2 mål i varje match och även det är ett rekord för AC Milan. Utöver att man gör mycket mål så låter man sig inte knäckas om man ligger under i matcherna, det gjorde man mot både Parma och Genoa för att komma ikapp och rädda poäng. Trots massor av skador så kommer Lazio få kämpa för att få med sig poäng från denna match.

Lazio:

Lazio har startat säsongen i Serie A sådär man ligger på plats 8 i ligan med hela 10 poäng efter Milan. Man vann dock sist hemma mot Napoli på ett övertygande sätt, matchen sluta 2-0 till Lazio efter mål av Immobile och Luis Alberto. Man går däremot desto bättre i CL där man har säkrat avancemang från gruppen och kommer spela slutspel i vår där man möter Bayern Munchen i åttondelen. Fina pengar in till Lazio även fast man troligen blir utslagna av Bayern nu. Till matchen mot Milan så är Immobile i form som vanligt tänkte jag säga, han gör mål även på huvudet nuförtiden och hans facit i Lazio är att beundra där han på 152 ligamatcher gjort 110 mål, det ger ett målsnitt på 0.72mål/match. Han är tolv mål ifrån att bli Lazios bäste målskytt genom tiderna. I årets Serie A har Immobile hittils gjort 8 mål.  Tvåa i Lazios interna skytteliga hittar vi Caicedo med fyra gjorda mål och som nummer tre på den listan har vi Sergej Milinkovic-Savic med tre gjorda mål.

Inför denna match har även Lazio lite problem med skador. Det finns frågetecken för Acerbi, Correa, Lucas, Fares, Parolo och man saknar dessutom sen tidigare också lagkaptenen Lulic. De största avbräcken om de saknas är Acerbi och Correa skulle jag säga. Speciellt Acerbi då han är den naturlige ledaren i laget.

Snabba fakta:

  • Av 181 matcher mellan Milam-Lazio så har Milan vunnit 79  av dessa. Lazio 38 och 64 har slutat oavgjort. Detta i alla tävlingar.
  • I snitt har det under dessa matcher gjorts 2.59 mål per match.
  • Förra säsongens hemmamatch förlorade Milan matchen mot Lazio med siffrorna 1-2.
  • Flest mål under alla matcher mellan Milan-Lazio har Silvio Piola gjort med sina 16 st. Tvåa på den listan hittar vi Shevschenko med 13. Gunnar Nordahl fyra med med 9 st. Detta gäller i Serie A.
  • Lazio har tagit 10 poäng i sina senaste fyra bortamatcherna i Serie A.
  • Milan är nu obesegrade i 25 raka Serie A matcher.

Serie A: Milan – Lazio

Arena: San Siro

Avspark: 20.45, Onsdag 23/12-2020

TV: Sportkanalen, CMORE Stream.

Domare: Marco Di Bello

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen