Intervju: Noah Okafor

Milans senaste nyförvärv är den mångsidiga anfallaren Noah Okafor och här är hans introduktionsintervju.

— Det känns som en dröm som går i uppfyllelse. Jag är väldigt glad att vara här. Det är en av de största klubbarna med en lång historia bakom sig. Jag ser verkligen fram emot att möta fansen på San Siro. Jag spelade mot Milan för några månader sedan, och efter det väcktes intresse för mig. För några dagar sedan, två veckor sedan, fick jag informationen och jag blev chockad men väldigt glad med ett leende eftersom jag bara ville till AC Milan. Jag var väldigt glad, och nu har jag äntligen skrivit på kontraktet. Det finns ingen bättre känsla. Nu är det bara fortsätta jobba hårt och kämpa vidare.

— Vi spelade först på hemmaplan i Salzburg, vilket var en bra match där jag gjorde mål. Det var verkligen en bra match, och Milan hade många unga spelare. Returmötet i Milan överraskade mig, då atmosfären och fansen var galna. De stöttade laget i 90 minuter, det var otroligt. Det är därför jag är här, för att göra mitt bästa, träna hårt, utvecklas och hjälpa laget så mycket jag kan. Jag längtar efter att det snart startar.

— Jag har känt honom [Leão] ett tag nu. Vi möttes för första gången när det var Schweiz mot Portugal och sedan även när vi mötte Milan. Vi började skriva till varandra, bytte tröjor och har regelbunden kontakt. Vi pratar via videosamtal eller skriver till varandra. Han är en bra kille, alltid positiv och berättar alltid för mig hur stor klubb Milan är. Tränaren gillar snabba spelare som kan dribbla, så jag ser fram emot att vara med honom på planen, och inte bara utanför. Han sade att med mina kvalitéer, snabbheten och förmågan i 1-mot-1-situationer är Italien är ett bra nästa steg. Därför känner jag mig självsäker och ser fram emot att spela för Milan. Som jag sagt tio gånger tidigare är jag väldigt exalterad och jag kan inte vänta med att komma i gång.

— Att spela i VM är en dröm för varje ung spelare, det var en dröm som slog in och det var väldigt bra atmosfär där. Vi gjorde en bra turnering och det bär jag med mig i min ryggsäck, för att fortsätta utvecklas och därför är jag här. Jag är redo för nästa steg. Det kräver dock mycket disciplin, att arbeta hårt vid varje träning, ha viljan att bli bättre och därför är jag redo.

— Det är ett väldigt bra lag med höga målsättningar, så jag åker till LA [Los Angeles] i morgon för att lära känna laget mer och mer. Alla i laget är bra och roliga killar med positiv attityd, vilket är det jag vill ha när jag kommer till gruppen som en ung spelare. Jag vill göra mitt bästa och visa tränaren och fansen att jag var den korrekta värvningen.

— Jag kan spela till vänster, höger, i tvåmansanfall eller som ensam anfallare. Jag är mångsidig vilket är en av mina styrkor. Jag gillar att ha ytor på planen där jag kan utnyttja min snabbhet, mina dribblingar och mina 1-mot-1-situationer för att komma till avslut så snabbt som möjligt. Jag tror att det är en av mina främsta kvalitéer, och jag kan knappt vänta med att visa det. Jag är en familjekille som alltid har ett leende på mina läppar. Jag är väldigt öppen och kommer från en stor familj med två yngre bröder och en syster. Jag spenderar mycket tid med dem och pratar eller har videosamtal. Det är en kort sammanfattning av mig.

— Jag följde Kaká och Ronaldinho från när jag var väldigt liten, och de har båda haft stora karriärer. Jag försöker se upp till och lära mig av legender som dessa. För att göra som dem, eller till och med ännu bättre.

— Hej AC Milan-fans, detta är Noah Okafor. Jag är otroligt glad och exalterad, och kan knappt vänta på att se er på San Siro. Forza Milan!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen