Pioli: “Dåligt resultat; vi saknade kvalité och turen var inte med oss”

Som vanligt to Pioli till Milan TV:s mikrofon efter sin avslutade match. I det oavgjorda mötet mot Empoli hade Stefano detta att säga om poänget som Milan fick:

Om prestandan:

— Dåligt resultat, vi ville inte att matchen skulle sluta så här. Vi behöver få in fler poäng. När det kommer till våran attityd och våran vilja så är den mer eller mindre tillbaka till hur den såg ut under den förra säsongen. Som det bevisades idag fattades det en pusselbit i vårat offensiva spel; vi behöver få in bättre flyt i vårt passningsspel och få in fler spelare i målområdet. Det är sällan som vi dominerar en match på det här viset, synd att vi inte kunde vinna.

Vad ogillade du med matchen?

— Vi visste att Empoli gillar att stänga ner ytorna i mittfältet eftersom de spelar med en fyrbackslinje och tre mittfältare. Vi behövde göra utrymme med våra ytterbackar — när vi lyckades med det fick vi goda chanser till att göra mål. Ibland behöver vi ta in en till mittfältare i försvaret för att hamna i ett offensivt överläge. Vi lyckades dock inte bygga vidare på våran förra match som var helt otrolig.

Om dina förberedelser:

— Från och med imorgon tills på onsdag kommer vi köra fyra träningsmatcher, alla av de kommer vara viktiga för oss. Jag behöver hantera mina spelare och välja rätt uppställningar och det är sant att Díaz och Leão har fått några småskador. Laget var förberett in i närmsta detalj inför kvällens möte men vi dribblade på tok för lite, vi misslyckades med våra kontringar och vi fick inte in våra skott som hamnade på mål. Vi saknde kvalité och turen var inte med oss.

Hur kommer du känna dig när du kommer hem ikväll?

 — Besviken av resultet men jag är glad över faktumet att laget höjt sin ribba och visar samma hunger som innan.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen