Milans erbjudande kvarstår medans City vill slå till i januari

Kontraktserbjudandet som AC Milan har presenterat för Rafael Leao har inte ändrats, dock finns det en växande optimism om att han kommer att förlänga sitt kontrakt.

Enligt Calciomercato verkar den portugisiske landslagsmannen vara närmare att skriva på ett nytt kontrakt nu när transferfönstret i januari närmar sig med stormsteg. Rafael Leaos nuvarande kontrakt löper ut i juni 2024, vilket innebär att sommarfönstret skulle vara Milans sista chans att sälja portugisen för en omfattande övergångssumma.

Den förnyade optimismen verkar dock inte bero på ett nytt erbjudande från Milan. Klubbens erbjudande för det nya kontraktet kvarstår på 6,5 miljoner euro per säsong. Utöver den årslönen har man inkluderat olika bonusar i kontraktet, vilket ökar portugisens inkomster och sannolikheten att han stannar i klubben.

Enligt tidigare rapporter vill Pep Guardiola förstärka sin offensiv redan i januari och Rafael Leao är ett potentiellt transfermål för engelsmännen. Ett eventuellt avsked från Milan för portugisen kommer med all sannolikhet att ske under sommaren 2023 om båda parterna inte kommer överens om en kontraktsförlängning inom snar framtid.

Det skulle krävas en mycket hög övergångssumma om Leaos avsked skall komma att ske redan i januari, då klubben inte vill sälja mitt under säsongen. Dock har City tillgångarna och kan mycket väl komma att erbjuda Milan det belopp som önskas för att släppa sin stjärna. City har även förutsättningarna till att erbjuda Rafael Leao betydligt bättre villkor än det som erbjuds av Milan.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer