Buon compleanno, AC Milan!

123 år av känslor, segrar och oförglömliga ögonblick – idag firar vi AC Milan.

Det var 1899 som AC Milan grundades som en fotboll- och cricketklubb utav Herbert Kilpin. Milan vann sitt första italienska mästerskap 1901 och sedan två i följd år 1906 och 1907. Klubben gick till att vara framgångsrika under sitt första decennium av sin existens, med flera troféer i bagaget.

Det skulle sedan dröja till 1950-talet innan klubben återvände till toppen utav italiensk fotboll, nämligen med tre svenskar i spetsen. Den svenska trion Gunnar Gren, Gunnar Nordahl och Nils Liedholm ledde AC Milan till en utav sina mest framgångsrika perioder i klubbens historia. Tillsammans med den svenska trion tog man hem Scudetton till Milano år 1951, 1955, 1957 och 1959.

Milans historia är lång och sagolik, bestående av många inhemska och internationella titlar. Idag placeras AC Milan på fjärdeplats som den klubb med flest internationella titlar och bara Real Madrid har fler Champions League titlar. Klubben är med sina 19 ligatitlar bara en Scudetto ifrån att få sin andra stjärna på klubbemblemet.

123 år av känslor, segrar och oförglömliga ögonblick, Forza Milan!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen