Redaktionens spelarbetyg: Hellas Verona – Milan

Milan gästade Hellas Verona på Stadio Marc’Antonio Bentegodi och tog med sig tre viktiga poäng för att haka på i toppen. Nedan presenteras redaktionens spelarbetyg för helgens omgång.

Tatarusanu – 6.0: Idag hade Tata inte lika mycket kontroll i luftrummet och som vanligt kan spelet med fötterna ibland kännas ostabilt. Stod idag för ett par räddningar, som han bara ska ta. Vid målet var Ciprian chanslös och gör därmed en godkänd insats.

Kalulu – 6.0: Pierre fortsätter att göra bra ifrån sig i kaptenens frånvaro. Vi hoppas på att de fina prestationerna fortsätter så att Dest fortsatt förhåller sig till bänken.

Tomori – 6.5: Verkar ha ryckt upp sig efter den orättvisa utvisningen i tisdags, vilket en spelare i hans kaliber ska göra. Idag var positionsspelet stundtals bra, och hans fart gör att han hinner med ett par viktiga brytningar när Hellas hotar framåt.

Gabbia – 6.5: Vår unga italienare har skött det otroligt bra i Kjaers frånvaro och idag var en godkänd insats, även om han kan bättre. Ibland var markeringsspelet inte korrekt och besitter inte Tomoris snabbhet. Man märker att han lärt sig otroligt mycket från vår danska kugge, väldigt lika i spelstilen. Styrningen till självmålet är bara ren otur, men tur i oturen så räknades det inte som ett självmål.

Theo – 6.5: Kanske inte Theos bästa match men fransmannen håller en bra lägstanivå idag. Har fått en fri roll i laget där vi ser honom springa längs vänsterkanten, inåt i banan, på högerkanten och snart kanske vi ser honom bakom mål? Skämt åsido, Theo gör en godkänd insats idag.

Adli – 6.0: Yacine fick denna afton känna på sin första start i Rossoneri-tröjan. Fransmannen visar trygghet med bollen och söker avgörande passningar, och förhoppningsvis får vi se honom spela mer regelbundet framöver. Detta var en insats Adli kan bygga vidare på.

Tonali – 7.5: Som vanligt krigar Sandro på både planhalvorna och driver på sina lagkamrater. Gav inte upp trots en mindre rolig matchbild. Den unge italienaren avgör matchen med cirka 10 minuter kvar. Redaktionens MOTM.

Krunic – 5.5: Rade sliter på plan men får inte utdelning idag, hamnar utanför spelet i mellan åt.

Diaz – 5.0: Ingen bra insats av spanjoren bortsett från framspelningen till Girouds målchans. Måste bli jämnare i sina prestationer om tillvaron på Milanello ska bli långvarig.

Leao – 7.0: Står för ett par typiska “Leao-aktioner” idag där en utav dem leder till att Milan öppnar upp målprotokollet tidigt i matchen. Eloge till Hellas-försvaret som kunde stänga ut Leao stundtals i matchen.

Giroud – 5.0: Det märks att Ollie behöver vila. Fransmannen borde ha utökat Milans ledning till 2-0 kort efter ledningsmålet, dock går inte avslutet på mål. Kanske dags att vila fransmannen då vi inte behöver fler spelare i sjukstugan.

Rebic – 7.0: Ante kommer in och förändrar matchbilden till Milans favör. Assisterar till segermålet och har även ett par bra chanser själv. Bra insats från kroaten.

Origi – 6.0: En positiv insats från belgaren jämfört med tidigare inhopp. Idag fick han 45 minuter på plan och vi fick se glimtar av vad Origi är kapabel till. Kan bli viktig i framtiden.

Pobega – 6.0: Ett bra inhopp från Pobega där det fysiska spelet var viktigt med tanke på matchbilden.

Thiaw – 6.0: Trots några få minuter på plan gjorde tysken två avgörande brytningar i slutskedet av matchen. Positiva signaler från nyförvärvet.

Bennacer – 6.0: Ett bra inhopp där Ismael dikterar tempot med bravur.

Pioli – 7.0: Mister Pioli gjorde rätt byten i rätt tid. Det var en tråkig match i mellan åt, dock är tre poäng allt som räknas och det är dessa här tillställningar som leder till Scudetton.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen