Inför: Hellas Verona – AC Milan

Ikväll är det dags för den tionde omgången i Serie A, när Milan gästar Hellas Verona på Stadio Marc’Antonio Bentegodi. 

Hellas Verona: 

Förra säsongens mittenlag Hellas Verona har fått en väldigt tuff start på årets säsong. Efter nio spelade matcher ligger laget på 18:e plats med fem inspelade poäng. Man har läckt mål bakåt, med hela 17 insläppta, och samtidigt gjort åtta mål framåt. Hittills har man endast vunnit en match, som var hemma mot jumbon Sampdoria i början av september. 

Man kommer till matchen med en förlust med sig från den förra omgången, 2-1 borta mot Salernitana. Tidigare Milan-spelaren, Krzysztof Piatek, gjorde matchens första mål när han gav Salernitana ledningen. Verona kvitterade i den 56:e minuten genom ytterbacken Fabio Depaoli. Det såg länge ut att det skulle bli oavgjort och en viktig poäng för Verona, men Boulaye Dia blev sen matchhjälte för Salernitana då han avgjorde matchen i den 94:e matchminuten. 

Skadesituationen i Hellas Verona: 

De defensiva spelarna Diego Coppola och Pawel Dawidowicz ser ut att missa kvällens match, samt mittfältarna Ivan Ilic och Darko Lazovic. Försvararen Federico Ceccherini blev utvisad i matchens slutminuter mot Salernitana, som gör att han är avstängd i kvällens möte med Milan. 

Hellas Veronas troliga startelva (3-4-2-1): Montipo; Hien, Gunter, Cabal; Faraoni, Tameze, Veloso, Doig; Hrustic, Verdi; Henry 

AC Milan: 

Milan kommer till matchen med blandade resultat i de senaste matcherna. På de fem senaste matcherna, Champions League inkluderat, har man två vinster och tre förluster. Två av de tre förlusterna kom mot Chelsea i Champions League, och den tredje var mot Napoli i ligan i mitten av september. 

I Serie A-tabellen ligger Milan på en femteplats, men man är endast fyra poäng bakom nuvarande ledaren Atalanta, som dock har en match mer spelad. På andraplatsen ligger Napoli med tre poäng tillgodo till Milan. 

I den senaste matchen mötte Rossoneri det engelska storlaget Chelsea i Champions League-gruppspelets fjärde omgång. Man hade veckan innan förlorat mot just Chelsea på deras hemmaplan med 3-0, i en match där Milan aldrig riktigt visade sin kvalitet. Tisdagens match spelades på ett smockat och högljutt San Siro, där det fanns optimism om ett bra resultat efter den imponerande insatsen mot Juventus dagarna innan.  

Dock förstördes matchen tidigt när Fikayo Tomori fick rött kort efter att ha hållit i Mason Mounts tröja. Det hela ledde också till en straffspark för Chelsea. Beslutet att blåsa straff och ge ett rött kort till Tomori kan i högsta grad diskuteras, men så blev det och Chelsea vann till slut matchen med 2-0. Milans insats med tio man på planen var dock långt ifrån dålig, då man skapade flera chanser som man däremot inte lyckades förvalta. 

Skadesituationen i AC Milan: 

Divock Origi och Ante Rebic kom in från bänken mot Chelsea och förväntas därför vara redo för åtminstone en plats på bänken mot Verona. Junior Messias är också återställd från sin skada och kan möjligen vara en del av truppen till kvällens match. Sedan tidigare är Mike Maignan, Simon Kjaer, Zlatan Ibrahimovic, Alessandro Florenzi, Davide Calabria, Alexis Saelemaekers och Charles De Ketelaere skadade och kommer inte till spel. 

AC Milans troliga startelva (4-2-3-1): Tatarusanu; Kalulu, Gabbia, Tomori, Hernandez; Tonali, Bennacer; Krunic, Diaz, Leao; Giroud 

Snabba fakta: 

  • Milan är obesegrade i sina 16 senaste bortamatcher i Serie A. 
  • Verona har förlorat sina fyra senaste matcher i Serie A. 
  • Milan har gjort minst två mål i de fyra senaste matcherna mot Verona (alla tävlingar inkluderat). 
  • Verona har släppt in minst två mål i sina fyra senaste matcher i Serie A. 
  • Serie A: Hellas Verona – AC Milan 
  • Arena: Stadio Marc’Antonio Bentegodi 
  • Avspark: 16/10/22, klockan 20.45 
  • TV: C More Fotboll, C More Stream, Telia Play 
  • Domare: Davide Massa 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen