Pioli: “Våra fans ger oss sådan energi”

Pioli i en intervju efter lördagens derbyseger mot Inter.

– Självklart, jag är väldigt glad över segern. Med en inramning som den här är det väldigt spektakulärt.

Om matchen i helhet

– Tro mig när jag säger att våra fans ger oss sådan energi. Det är obeskrivligt. Jag tror också ni kan se det på hur vi försöker spela. Jag gillar verkligen det jag såg från mina spelare i 70 minuter, de spelade med mod, personlighet, mogenhet och flexibilitet. De tvingade inte fram saker när det inte fanns läge för det och de slet hårt. I framtiden så får vi inte sjunka hem så lågt, speciellt mot starka motståndare, då vi riskerade att bjuda in dem i matchen igen. Vi behöver tacka Mike för några riktigt vassa räddningar. Det borde inte ha behövt hända. Vi lär oss av varje match och vi tar med oss mycket ifrån den här.

Om skillnaden mellan lagen

– I sport, speciellt fotboll, gör mentalitet skillnaden. Ja, vi låg under men jag är helt säker att mina spelare behöll lugnet. De visste att vi var bra med i matchen, att vi var kompakta, precisa och farliga. När du spelar bra och är i form är det inte lika jobbigt att åka på en smäll tidigt. Inter gjorde det bra i den stunden medan vi gjorde det mindre bra. Det handlar om att veta om hur man stannar i en match genom att ha tydliga idéer och en tydlig filosofi. Det hjälper dig att klara av tuffa perioder i matcher, vilket är en viktig del av spelet.

Om den oavgjorda matchen mot Sassuolo

– Det är synd att vi dömdes ut efter matchen mot Sassuolo. Vi kom absolut inte upp i den nivå vi vill vara på men jag såg en del bra saker i den matchen. Men vi var betydligt bättre idag.

Om stämningen i laget och premiären av Champions League

– Jag vet hur laget fungerar och hur mycket de vill spela och offra sig för varandra. Jag vet hur bra vi mår just nu. Som tränare så är jag väldigt stolt över gruppen. Vi behöver hålla fast vid den här attityden för det är en lång säsong. Flera lag kan vinna Scudetton så vi måste vara väl förberedda inför varje match. Ikväll är det okej att fira men sen måste vi skifta fokus till veckans match mot Salzburg. Det kommer bli en tuff match, har kollat på 3 eller 4 matcher; de är snabba och spelar med en hög intensitet. Deras anfallsspel är elektriskt.

– Vi har växt av våra erfarenheter i Champions League förra säsongen. Vi har mer självförtroende och är mer redo nu men vi kan inte underskatta nivån och mentaliteten som krävs i Champions League. Vi behöver förbereda oss väl för det vore skönt att kunna starta med en bra prestation och ett positivt resultat.

Om matchens momentum

– Jag tycker vi gjorde det bra som fortsatte med vår matchplan fast vi släppte in ett tidigt mål. Efter att vi tog ledningen så fortsatte vi gå för ett tredje mål. Inter avslutade matchen bättre än oss men att ha en så bra målvakt som vi är en bonus.

Om detaljer i matchplanen

– Vi förväntade oss att Barella och inte Dumfries skulle sätta en tidig press på Theo. För att vi skulle kunna flytta runt Brozovic och få ett numerärt övertag runt bollen så lät vi Tonali få en relativt fri roll. Vi gjorde det bra när vi startade spelet från vänster och sedan in mot Bennacer som bytte kant där vi ville överbelasta med Calabria offensivt. Ibland gjorde vi det bra, ibland lite mindre bra men det är såhär vi vill spela för att vinna fördelar. Sandro och övriga mittfältare jobbade väldigt hårt idag.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen