Införrapport: Milan – Dinamo Zagreb

Milan kommer vara taggade på sin första CL-vinst för 22/23-säsongens gång ikväll när Dinamo Zagreb besöker Milan på San Siro.

Milan tog sig igenom en fartfylld match med 10 man tidigt in under den andra halvleken mot Sampdoria; Girouds straff på den 67:e minuten avgjorde matchen. Idag kommer laget försöka bygga vidare på glöden som de hade under det sista ligamötet för att ta sig igenom ett starkt Dinamo Zagreb som spelat starkt på Europanivå. Den sista Champions League-matchen slutade oavgjort för Milan när de mötte Redbull Salzburg, likaså gjorde Pioli klart för oss åskådare att vi inte ska underskatta motståndarna under detta mötet.

AC Milan:

Liksom i lördags kommer Milans anfall var kort på man med Divock Origi och Ante Rebić frånvarande med skador. Den förstnämnda spelarna ska rapporterats begett sig till Belgien för att genomgå behandlingar, Milan räknar med att ha den före detta Liverpool-stjärnan tillgänglig inom de kommande matcherna. Däremot kämpar Ante Rebić med ett diskbrock som spökat sedan oktober, hans återhämtning kommer vara mer långdragen. Ibra kommer vara tillbaka i början av 2023 vilket innebär att Olivier Giroud är den enda friska forwarden som Milan har tillgänglig idag.

Pioli har betydligt fler spelare tillgängliga i mittfältet nu när även Rade Krunić har varit närvarande under de senaste träningarna. Det är värt att uppmärksamma att nyrekryterna Yacine Adli, Malick Thiaw och Aster Vranckx inte kommer vara listade i truppen då de exkluderades från mängden som vart uttagna i CL-listan. Sergiño Dest och Charles De Ketelaere kommer finnas med och kan starta från bänken enligt de senaste rapporterna. Ikväll förväntas Pioli göra två ändringar på den startelvan som mötte Sampdoria, idag kommer Fikayo Tomori och Alexis Saelemaekers få in några minuter ifrån start.

Milans troliga startelva (4-2-3-1): Maignan; Calabria, Kalulu, Tomori, Hernandez; Tonali, Bennacer; Saelemaekers, Brahim Díaz, Leao; Giroud

GNK Dinamo Zagreb:

Dinamo Zagreb har briljerat under deras säsongsstart; under deras nio spelade ligamatcher har de vunnit alla förutom en match som slutade oavgjort. Även under kvalrundorna tappade dem poäng under en enda match, detta var under bortamatchen mot FK Bodø/Glimt som slutade 0-1 till norrmännen.

De mest märkvärda namnen i Zagrebs trupp är försvararen Josip Šutalo, anfallarna Bruno Petković och Josip Drmić samt vänsteryttern Mislav Oršić. Den sistnämnda spelaren – Oršić – kommer vara Milans största fara under kvällens gång; otroligt nog har han fått in 10 mål under 16 matcher varav ett var det avgöranda i deras första CL-match mot Chelsea. Zagreb kommer vara minst lika offensivt förberedda som RB Salzburg, med 4000 resande Dinamo-supportrar förväntas en spännande match ikväll.

Dinamo Zagrebs troliga startelva (3-5-2): Dominik Livaković; Ristovski, Šutalo, Perić; Moharammi, Ivanušec, Mišić, Ademi, Ljubičić; Petković, Oršić

Intressant fakta:

  • Milan och Dinamo Zagreb spelar mot varandra för den femte gången på Europanivå; italierarna har segrat under deras fyra tidigare möten.
  • Dinamo Zagreb har blivit lottade i samma grupp med ett italienskt lag under tre separata tillfällen – de två tidigare lagen var Atalanta och Juventus. Kroaterna lyckades vinna 4-0 hemma mot Atalanta men förlorade de tre andra CL-matcherna.
  • Milan har inte vunnit en enda Champions League-match på hemmaplan under deras sex senaste hemmamatcher med tre förluster och tre som slutade oavgjort. Den sista vinsten sträcker sig till september 2013, detta var en 2-0-vinst hemma mot Celtic .
  • Dinamo Zagreb hade ett bolleinnehav på bara 31.8% under deras första CL-runda mot Chelsea som slutade 1-0 till Zagreb. Detta är det lägsta bolleinnehavet som något vinnande lag någonsin har haft i CL-historia.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer