OFFICIELLT: Thiaw klar för Milan

Milan har under transferfönstret varit ute efter en mittback för att ersätta Alessio Romagnoli. Det har ryktats hit och dit om olika namn, men nu står det klart vem det blir. Milan bekräftar på sin officiella hemsida att Malick Thiaw är klar på en övergång från Schalke 04.

21-årige Malick Thiaw från Tyskland har spenderat de senaste sju åren i Schalke 04, till att börja med i de olika ungdomslagen och sedan sommaren 2020 i A-laget. Säsongen 2019/20 gjorde han sin debut i den tyska klubbens A-lag och spelade totalt fyra matcher i högstaligan Bundesliga.

Förra säsongen (21/22) spelade Thiaw 28 av 34 matcher i andradivisionen 2. Bundesliga, som Schalke 04 spelade i då. En serie som klubben sedermera lyckades vinna och därmed blev man uppflyttade till Bundesliga till den nuvarande säsongen, där Thiaw har fått spela i tre av fyra matcher.

AC Milan skriver på sin hemsida att den 21-årige Malick Thiaw har skrivit på ett kontrakt fram till den 30 juni 2027.

Enligt trovärdige Fabrizio Romano ligger övergångssumman på fem miljoner euro. Den summan kan dock vara lite högre enligt uppgifter från bland annat Gianluca Di Marzio, som menar att den totala summan är sju miljoner euro.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen