Redaktionens spelarbetyg Milan vs Roma

Milan tog emot Roma i årets första match. Efter ett turbulent dygn på grund av covid-19 blev matchen tillslut av. Många spelare var borta på grund av Covid, Afrikanska mästerskapet och skador. Detta till trots vann Milan ganska komfortabelt med 3-1.

Maignan 7.5 MOTM Matchens lirare och stod för en handfull riktigt vassa räddningar, som mycket väl hade kunnat bli mål! Så otroligt reflexsnabb målvakt! Vi ska tacka Mike, för utan hans räddningar hade denna kväll kunnat sluta i dur.

Florenzi 6.5 Inför sina gamla kamrater är han en decimeter ifrån och göra ett drömmål på frispark, vilket mål det hade varit. Gör en riktigt bra match, även bortsett från frisparken matchen igenom!

Kalulu 6.5 Gör en riktigt bra match och är den bästa utav de två centralt. Få fel, från den mångsidige Kalulu.

Gabbia 6 Godkänd match, där han Kalulu nog knappt spelat ihop centralt? Känns stabilt matchen igenom.

Hernandez 6.5 Inga poäng idag, men fixar en straff i den 8e minuten, efter ett fantastiskt skott, som visar sig ta på Abrahams hand. Får även Karsdorp utvisad i den 74e minuten, efter att han spurtat förbi honom. Fin match, matchen igenom.

Krunic 5.5 Godkänd match, krigar som alltid, vinner lite bollar och har en funktionell teknik.

Tonali 7.0 Fantastiskt match av vår stora talang. Slår han bort en ända passning? Så fruktansvärt trygg med bollen och vinner desutom många bollar, speciellt i första halvlek.

Saelemaekers 5.5 Krigar matchen igenom och har några fina kombinationer med bland annat Giroud. Blir tyvärr inte mycket av det, men fullt godkänd match.

Diaz 6 Har fortfarande svårt med fysiken, men gör det bättre än tidigare matcher det senaste. Skjuter en missil i Ribban i den 51e minuten, som förtjänade ett bättre öde!

Messias 6.5 Messias får mycket boll och gör mycket bra med den, men saknar skärpan och fantasin i det avgörande läget. Sätter en boll efter att Giroud skjuter i stolpen i den 17e minuten.

Giroud 6 Gör ett mål från straffpunkten i den 8e minuten. Skjuter sedan i stolpen efter att Romaförsvaret slarvar, som sedan Messias sätter på returen. Har svårt att vinna nickduellerna med Romas försvar, men krigar matchen igenom.

Avbytare och tränare:

Leao 7.5 WOW! Vilket inhopp han gör. Ett kyligt mål efter att han spurtar förbi Roma efter en stark nedtagning utav Zlatan. Ordnar sedan en straff och ett rött kort efter att han lurat bort och sprintat förbi Mancini i Romaförsvaret.

Bakayoko 6.5 Kommer in i den 64e minuten och gör troligtvis sin bästa match denna säsongen. Passningsspelet och mottagningarna är inte hundra, men vinner väldigt många bollar på den relativt korta tiden han spelar. Fortsätt så!

Zlatan Kommer in den 77e minuten och spelade därför för kort tid för att betygsättas. Kommer dock i och gör en assist till Leao redan efter 5 minuter. Bränner även en straff i den 94e minuten.

Conti Kommer in i den 78e minuten och spelade därför för kort tid för att betygsättas.

Maldini Kommer in i den 88e minuten och spelade därför för kort tid för att betygsättas.

Piolo 7 Med dem spelarna han har till sitt förfogande tycker jag han gör ett väldigt bra jobb med att få fram en taktik som visar sig vara vinnande. Även bytena han gör(speciellt i Zlatan, Bakayoko och Leao) är direkt avgörande för att stänga matchen.