OFFICIELLT: Pioli förlänger med Milan

Stefano Pioli kom till Milan i oktober 2019 och har sedan dess tagit Milan från mittenskiktet av Serie A till den absoluta toppen. Nu bekräftar klubben på sin officiella hemsida att man har förlängt kontraktet med den 56-årige tränaren.

Det var länge osäkert om Pioli fortsatt skulle vara Milans tränare efter säsongen 2019/20, då det enligt många uppgifter var klart att tyske Ralf Rangnick skulle ta över som ny tränare efter säsongen. Men efter en väldigt stark andra del av säsongen, efter att ha bland annat värvat Zlatan Ibrahimovic, valde Milan att istället förlänga Piolis kontrakt till säsongen 2021/22:s slut. Totalt har Stefano Pioli varit tränare för Milan i 106 matcher, där det har blivit 61 segrar, 25 oavgjorda och 20 förluster.

Kontraktet är skrivet till den 30 juni 2023, med en option på ytterligare en säsong.

Här nedan kan ni läsa uttalanden från VD:n Ivan Gazidis, tekniska direktören Paolo Maldini och tränaren själv Stefano Pioli.

Ivan Gazidis:

– Jag är glad att vi fortsätter på den här vägen tillsammans med Stefano. Det är inte bara resultaten vi upp når som är viktiga i den klubben, utan också sättet vi uppnår de på. Stefano är ett exempel på den underhållande och innovativa moderna fotbollen som vi vill ha. Han delar också stilen och värdena i den här klubben, både i sättet han representerar oss offentligt och för den uppmärksamheten han ger alla här. Jag är stolt över att Stefano Pioli är vår tränare och jag är spänd inför framtiden tillsammans.

Paolo Maldini:

– Stefano är vår mest idealiska tränaren, tack vare hans professionella kompetens och för hans temperament och personlighet. Han har helt köpt de värdena och strategin som finns i vår klubb. Hans ledarskap har skapat en sammanhängande atmosfär för stora ambitioner. Målet är att fortsätta resan vi har startat och bli bättre och skapa bättre resultat.

Stefano Pioli:

– Jag vill tacka klubben för att ha gett mig chansen att träna ett lag som är slagkraftigt och som har starka värden, som aldrig kan glömmas och är det som gör AC Milan speciellt. Jag är stolt över det arbete vi har gjort fram tills nu, den goda relationen jag har med ledningen, utvecklingen av mina spelare och den passion som visas av alla som arbetar i den här fantastiska klubben. Våra supportrar är extraordinära och jag hoppas att jag kan återge deras tillgivenhet genom att göra AC Milan mer och mer slagkraftiga.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen