4 spelare och en tränare på väg att förlänga, 4 spelare utan kontrakt. Här är situationen.

Ett skadedrabbat Milan lider inte bara på planen utan även utanför planen. Totalt sätt kommer 8 spelare lämna Milan i sommar (inklusive sommarens lån) men ledningen har fullt upp på Casa Milan och har några överraskningar uppradade som väntas att bli officiella inom de kommande veckorna.

Kontraktförläningarna tar inte slut med Saelemaekers. De tre spelarna som värvades sommaren 2019; Theo Hernandez, Bennacer och Leão är nu nära på att också teckna nya kontrakt som håller dem kvar i Milan till 2026 skriver Daniele Longo. Ledningen är så pass övertygade av Leãos senaste prestationer att de vill tredubbla hans lön och Antonio Vitiello skriver att de vill övertyga Bennacer med en ny lön som överstiger 2 miljoner euro.

Arbetet tar inte slut där menar Vitiello på MilanNews, ledningen har kontinuerliga kontakter med Piolis agent Giuffrida som själv öppet har sagt till La Gazzetta dello Sport att förhandlingarna rullar framåt för att hålla tränaren kvar på Milanello. Det finns en ömsesidig vilja att fortsätta tillsammans och det existerar redan en klausul i hans nuvarande kontrakt som kan aktiveras och ge honom ett år till på de två som han redan spenderat som Rossonero-tränare. Ledningen vill se till att Stefano får en liten löneökning med hans nya tvååriga kontrakt som han kommer erbjudas inom en snar framtid.

Vi behöver inte heller oroa oss att Simon Kjær lämnar oss i sommar. Maldini och Massara ser honom som en av lagets klippor och de två parterna känner ingen stress över att påbörja några förhandlingar förklarar Gianluca Di Marzio. Liksom Pioli, planeras han få ett tvåårigt kontrakt och snacket med hans agent förväntas komma snart menar Vitiello.

Slutligen över till de spelare som i sommar kommer bli klubblösa. Inga steg framåt i förhandlingarna för Kessie skriver Di Marzio, ivorianens efterfrågan är för hög och ledningen har satsat allt för att få honom att stanna. Med hans begäran på en lön på 7 miljoner euro plus eventuella bonusar på 1.5 miljoner har ledningen börjat att kolla runt efter hans ersättare och en kandidat är funnen i Marseilles 21-åriga Boubacar Kamara som även han är klubblös i sommar berättar Pietro Mazzara. Enligt Longo har Kessie på sig till december för att fatta sitt slutgiltiga beslut och det finns redan en överenskommelse med hans efterträdare i den franska talangen.

Gianluca Di Marzio kom ut med nyheten att Milan har talat med Raiola för hans klient Romagnoli men även hans tid i Milan verkar vara över. Maldini vill ha kvar honom men på ett villkor, han måste sänka sin lön som idag stigit till 5 miljoner euro, något som komplicerar situationen rejält. En substitut som skulle kunna alternera mellan Tomori och Kjær verkar vara förstådd i Torinos Bremer som har ett kontrakt som varar till 2023 men även Evertons Yerry Mina har erbjudits till Milan under de senaste veckorna förklarar Calciomercato.

Fassone och Mirabellis storsatsning Andrea Conti kommer lämna klubben förklarar Vitiello, huruvida om det är i sommar när hans kontrakt löper ut eller redan nu i januari är ännu oklart men hans höga lön var ett hinder för de intresserade klubbarna som ville ha honom i somras. Zlatans framtid är inte heller huggen i sten. Skadorna fortsätter att spöka och det är bara Ibra själv som vet när det är dags att säga hej då till fotbollsplanen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer