Inför: AC Milan – Cagliari

Imorgon kväll är det dags för den andra omgången i Serie A, när Milan gästas av Cagliari på San Siro.

AC Milan:

Milan startade säsongen på allra bästa sätt, i alla fall poängmässigt, när man vann med 1-0 borta mot Sampdoria i den första omgången. Det kanske inte var den mest övertygande insatsen, men tre poäng och en hållen nolla blev det. Brahim Diaz blev den enda målskytten i matchen, och målet kom redan i den nionde minuten. Spanjorens insats var positiv och han kommer vara viktig för Milan om han presterar på en jämn nivå. Vår nye målvakt Mike Maignan gjorde flera viktiga räddningar och visade att han är en fullgod ersättare till Gianluigi Donnarumma, som lämnade som fri agent till PSG tidigare i somras.

Vi måste såklart också notera att supportrarna är tillbaka på San Siro imorgon, som förhoppningsvis kan ge Milan det lilla extra för att göra en bra match och få med sig tre poäng. Milan meddelade tidigare idag att 30 000 biljetter är sålda till matchen.

På skadelistan hittar vi, precis som inför förra matchen, Franck Kessie och Zlatan Ibrahimovic. Båda spelarna förväntas komma tillbaka till matchspel efter landslagsuppehållet. Ismael Bennacer fick hoppa in och spela drygt 20 minuter mot Sampdoria, och förväntas kunna vara redo att starta morgondagens match.

Cagliari:

Cagliari startade sin säsong på hemmaplan mot Spezia i måndags. Redan i den sjunde minuten släppte man in ett baklängesmål, och ännu ett i den 58:e minuten. Men brasilianaren Joao Pedro gjorde två snabba mål i den 62:a och 66:e minuten. 2-2 blev också slutresultatet, i en match som Cagliari mycket väl kunde ha fått med sig alla tre poäng ifrån. Förra säsongen slutade man på en 16:e placering, endast fyra poäng från nedflyttningsstrecket. Både antalet gjorda mål och insläppta mål var inte tillräckligt bra, med 43 gjorda framåt och 59 insläppta bakåt. Om Cagliari ska undvika en bottenstrid den här säsongen behöver de framför allt täppa till bakåt. Framåt har de fortfarande en pålitlig målgörare i 29-årige Joao Pedro, men resten av laget måste börja bidra mer för att Cagliari ska kunna komma högre i tabellen.

På Cagliaris skadelista hittar vi Riccardo Ladinetti och Marco Rog, som båda kommer missa matchen mot Milan. Även förstemålvakten Alessio Cragno förväntas missa matchen.