Giroud: “Jag tror att gud ville att jag skulle spela för Milan”

I minut 61′ byttes Olivier Giroud in i trängningsmatchen mot franska OGC Nice, 4 minuter senare, minut 65′ kom avtrycket från fransmannen. MÅL! Han kund inte givit Milan-supportrarna en bättre presentation av sig själv än så.

– Jag är kristen och jag tror att gud ville att jag skulle spela för Milan denna säsong och inte för Inter som det snackades om tidigare och jag är väldigt glad över det.

På frågan om han tidigare samtalat med sin ex-boss i Chelsea:

– Nej, det har jag inte men jag hörde vad han hade att säga om mig. Det är väldigt fint att få höra dessa ord och vi har haft en grym säsong där vi även fick med oss hem en fin pokal. Det var den första för honom. Jag spelade mycket under förra säsongen och blev även bästa målskytt, det gav mig mycket självförtroende och bra självkänsla.

Om Pioli:

– Jag hoppas jag får bra stunder med Mr. Pioli också, han är en person som jag anser vara en stor tränare med mycket kompetens.

– Som ung tittade jag alltid på Arsenal och AC Milan och framför allt Shevchenko och nu jag tack vare samtal med Maldini, är jag här. Jag är som sagt väldigt glad över att vara här, jag vill vara som en storebror till de yngre spelarna här.

Om inställning och attityd till träningarna:

– No pain, no gain. Det är lite så jag ser på saken. Jag tar alltid med mig mitt leende, det har alltid varit en sån person jag är. Jag försöker alltid vara professionell och strävar alltid till att vara en stor spelare med stor personlighet.

Om Zlatan:

– Zlatan har en grym personlighet. Jag fick möjligheten att prata med honom på träningen. Jag kommer hit och försöker vara så ödmjuk som möjligt, men jag kommer att träna hårt. Jag tror att vi båda kommer att kunna ge vårt maximala oss för laget. Vi kan spela tillsammans om tränare anser att det är det som ska göras. Det är en stor möjlighet att få spela med Zlatan. Det är Mr. Pioli som väljer start elvan, inte jag. Jag är här för att bidra till laget med min erfarenhet. Jag tror att stora spelare har en unikspelförståelse till varandra men jag anpassar även mitt spel till mina lagkamrater. Ibra spelar mer som en 10:a, vi kommer att komplettera varandra.

– Milan är inte bara Olivier & Zlatan, det finns mycket fler spelare och lagkamrater än oss i laget. Jag är väldigt tacksam för mottagandet av laget och alla andra runt omkring.

Om hans personliga mål:

– Jag vill vinna titlar och troféer med Milan. Jag kommer att ge allt jag har för att hjälpa laget på bästa möjliga sätt och jag hoppas även på att få göra så mycket mål som bara möjligt. Vi vill uppnå det bästa för klubben och för laget.

Om Champions League och Milan :

– Jag tycker att Milan är en av de största klubbarna i Europa. Ja, det är sant, Milan har varit ifrån Champions League under en längre tid nu. Men klubben gör något fantastiskt, man tar igen åren man tappat med hjälp av unga och talangfulla spelare. Jag tror att vi har rätt kvalité för att komma långt i Champions League. Det känns bra att spela i denna turnering och framför allt med Milan.

Om nr 9:

– Jag är inte vidskeplig av mig, jag är kristen och jag tror att jag kommer att klara av pressen från denna tröja som varit buren av Inzaghi, Van Basten & Jean-Pierre Papin. Jag kommer att göra allt jag kan för att göra fansen stolta.

Om Ziyech:

– Han är en fantastisk spelare och vi hade en bra spelförståelse för varandra i de matcher vi spelade tillsammans, han har en vass vänsterfot. Ju mer grymma spelare vi har desto bättre kan vi göra ifrån oss. Jag skulle mer än gärna välkomna honom.

Om trycket att spela för Milan:

– Jag tror inte att höja trycket för spela i Milan är rätt. Jag är här för att jag tror på Milans projekt, ge det bästa för laget och att få ut det bästa från laget. Vi vet alla hur viktig Ibrahimovic är för laget. Hans karriär och troféer har verkligen visat det. Han är väldigt krävande, både från sig själv och andra. Det är med denna inställning man vinner. Jag kommer göra allt jag kan för att göra detta möjligt, nu med Milan. Jag anser mig själv inte som ett alternativ, Pioli avgör allt. När jag ansluter till ett lag gör jag det för att spela så mycket som möjligt. Jag är inte orolig för mig själv men jag tänker även på truppen. Massara och Gazidis känner till mina kvalitéer och det ger mig rätt självförtroende.

– Man kommer alltid att möta hatare länge sin resa men man möter mycket mer av sina följare som vill mitt bästa och se mig lyckas. Jag vet att det finns en del människor som inte ser mig som Messi eller Ronaldo men då är det viktigt att ha rätt självkänsla och ta itu med det negativa på rätt sätt. tack vare min starka mentalitet har jag tagit mig långt och igenom tuffa situationer som funnits under hela min karriär. Ibland säger folk att jag är överskattad men jag försöker enbart fokusera på den positiva energin som jag får. Jag vill göra Milan fansen och min familj stolta över mig.

– jag är fortfarande motiverad till att ge mitt allt när jag är på plan och om man har denna inställning så är kroppen redo att ge mer. Zlatan är ett perfekt exempel på det. Jag vill fortsatt ge mer och ännu mer för Milan och jag har mycket kvar att visa.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen