Yngsta laget i Serie A

Baby Milan, så inleder La Gazzetta dello Sport en artikel om det yngsta laget i Italien och bland de yngsta i Europa.

När Milan spelade mot Spezia den 10 oktober var genomsnittsåldern på Milans spelare på planen 22.8 år. Om man räknar genomsnittsåldern på en vanlig elva Milan ställt upp med under säsongen hamnar man på en genomsnittsålder på 24 år och 323 dagar. Med detta är man tredje yngsta laget i de fem stora europeiska ligorna. Endast Nice och Stuttgart mönstrar ett yngre lag.

Bland topp 10 yngsta lagen i dessa ligor är det bara RB Leipzig som ligger på en högre ligaplacering än Milan. RB Leipzig ligger för närvarande på en andra plats i Bundesliga och har en genomsnittsålder på 25 år och 203 dagar.

Om man tittar igenom födelseåren på spelarna i Milans trupp hittar man spelare födda -96, -97, -98 och vissa även yngre. Spelare som Hauge, Donnarumma, Tonali, Kalulu är bland dessa yngre förmågor. Bara fem spelare i truppen är över 30 år: Zlatan (född 1981), Antonio Donnarumma (1990), Tatarusanu (1986), Kjaer (1989) och Mandzukic (1986). Milan är även tillsammans med Bologna det lag i italienska ligan med flest U23 spelare som gjort mål denna säsong, närmare bestämt sex stycken, Leao, Diaz, Saelemaekers, Hauge samt Dalot.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen