Uppgifter: Milan utmanas av två engelska klubbar om Vlahovic

Det har länge ryktats om att Milan ska vara intresserade av att värva Fiorentinas anfallare Dusan Vlahovic till nästa säsong. Men nu uppger SportMediaset att både Liverpool och Manchester United också är intresserade av 21-åringen. 

Milan tog igår en mycket viktig 2-0-seger hemma mot Benevento, i kampen om att få en Champions League-plats till nästa säsong. Zlatan Ibrahimovic var tillbaka efter skada, och trots ett par missade målchanser var svensken viktig med sin närvaro på planen. 

39-åringen skrev nyligen på ett nytt kontrakt med Milan, men det har länge varit klart att klubben behöver en till central anfallare i truppen. Ibrahimovic har missat hela 16 av de 34 ligamatcherna som har spelats på grund av covid-19 och skador. Därför har det ryktats om att Milan ska vara intresserade av att värva en ung anfallare för att lasta av svensken när det behövs. 

Anfallaren som det har ryktats om är den 21-årige Dusan Vlahovic, som idag spelar i Fiorentina. Han har gjort 17 mål och två assist på 32 ligamatcher, i ett lag som ligger på nedre halvan av tabellen. Prislappen för den serbiske anfallaren uppges vara runt 40-50 miljoner euro.  

Enligt SportMediaset är det dock inte bara Milan som är intresserade av Vlahovics signatur. De engelska storklubbarna Liverpool och Manchester United uppges också vilja värva den målfarlige 21-åringen. Liverpool har haft en misslyckad säsong och är i behov av en anfallsförstärkning till nästa säsong, och United kan komma att behöva ersätta Edinson Cavani, vars framtid i klubben är osäker. Sedan tidigare har också Juventus och Roma uppgetts vara intresserade av Vlahovic. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer