Redaktionens Spelarbetyg: Milan – Cagliari

Milan missar chansen att säkra en champions league- plats efter ytterligare en steril insats hemma på San Siro. Nu måste man istället med stor sannolikhet vinna borta mot Atalanta, vilket varit allt annat än lätt de senaste säsongerna, för att ta den så åtråvärda platsen. Det är med andra ord inte kört, men det blev väldigt mycket svårare efter kvällens insats.

Donnarumma – 7,5: Gör absolut allt han kan och allt man kan begära av en målvakt och kapten. Står för två otroliga räddningar som håller Milan kvar i matchen och ger således sitt lag chansen att vinna den, men tyvärr levererade inte utespelarna.

Calabria – 5,5: Har något farligt skott men mycket mer än så bidrog han inte offensivt. Defensivt helt okej men vad hjälper det när man jagar mål?

Kjaer – 6: Vinner mycket dueller och har en bra uppspelsfot. Dansken kan inte klandras för denna missräkning.

Tomori – 6: Inte heller Tomori gör en dålig match utan tar snarare bra initiativ och driver på. Bara hoppas att allt löser sig i sista omgången så att han kan plockas in permanent.

Hernandez – 5: Vill otroligt mycket men får inte ut mycket av den viljan i konstruktiva aktioner. Spelar alldeles för individualistiskt, tappar för mycket boll och glömmer bort att han i grund och botten är försvarare.

Bennacer – 5,5: Driver på en kontring i den första halvleken på ett bra sätt men utöver den aktionen stod han för en ganska medelmåttig insats. Han slarvar dessutom lite för mycket i passningsspelet.

Kessie – 6,5: Gör utifrån förutsättningarna en riktigt bra match. Han täcker upp otroligt bra i defensiven och bidrar med trygghet och stabilitet i offensiven. Behärskar de mesta delarna av spelet.

Saelemaekers – 5: Kommer med ett farligt avslut under sin tid på planen och utöver det kommer få konstruktiva initiativ.

Calhanoglu – 4,5: Han lyckas inte ens levererar på liggande boll trots flertalet försök – och det ska vara hans signum? Utöver det slarvades det i duellspel och passningsspel och han var inte alls den motorn han behöver vara.

Diaz – 5: Spanjoren verkade tyvärr inte kunna konservera sin fina form i mer än 2 matcher. Visst han är lite lurig och spelar skickligt på små ytor men det leder sällan till några faktiska chanser.

Rebic – 5,5: Kämpar och sliter men kommer otajmad till de bollar han får och blir tydligt hämmad av brist på ytor att springa på.

Avbytare och Tränare:

Leao – 5,5: Han kommer in och gör det marginellt bättre än Saelemaekers men på det stora hela lyckas han inte få till någon större förändring i varken matchbild eller utfall.

Castillejo – 5,5: Spanjoren tappade faktiskt mindre boll än vanligt men var alldeles för svag i beslutsfattandet. Passar när han ska skjuta och vise versa. Ingen fäller nog några tårar om han lämnar till sommaren.

Pioli – 5: Han kan kritiseras för att han kastar in Mandzukic för sent men problemen var större än så denna match. Det var tydligt att han inte hade något svar på hur man skulle luckra upp ett lågt och skickligt försvarande Cagliari och detta kan kosta honom jobbet om saker vill sig illa.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen