Redaktionens Spelarbetyg: Juventus – Milan

Milan tar en stor, viktig och osedvanlig skalp borta mot Juventus. Brahim Diaz blev otippad segerorganisatör med sitt läckra ledningsmål och efter det följde en stabil och imponerande andra halvlek där man kontrollerade matchen. Resultatet innebär att Milan nu har positiv statistik vad gäller inbördes möten även mot Juventus vilket kan bli viktigt inför avslutningen. Det enda smolket i bägaren var att Zlatan klev av efter en skada i knäet. Nedan finner ni redaktionens betyg.

Donnarumma – 7: Håller sin nolla intakt och mer än så kan man inte begära av en målvakt. Gör en viktig räddning i inledningen av den andra halvleken och var väldigt stabil i spelet med fötterna. Bara att be till gudarna att underbarnet väljer att förlänga.

Calabria – 6,5: Ligans bästa tacklare stod återigen för en fin defensiv insats och tog hand om Chiesa på ett väldigt bra sätt. Det var tydligt att han prioriterade defensiven ikväll och det gjorde han med den äran.

Kjaer – 7,5: Gör återigen en solid insats i mittförsvaret och tar knappt ett felsteg. Kan inte minnas senast dansken stod för en dålig insats.

Tomori – 8: Makalös insats från engelsmannen som fortsätter att ¨gå från klarhet till klarhet. Är felfri i försvarsspelet och kröner sin insats med ett mycket läckert mål. Fortsätter hans utvecklingskurva såhär kommer han inom kort vara en av europas bästa mittbackar. Redaktionens MOTM blir han dock inte, mer om det senare….

Hernandez – 6: Fick fler smällar i ryggen under denna match än vad en genomsnittlig spelare får på en säsong och kanske var det på grund av dessa som han såg lite hämmad ut. Trots det så rinner han igenom bitvis och i slutändan är hans insats klart godkänd.

Bennacer – 6,5: Är otroligt intensiv i sitt presspel och vinner stora mängder boll. Han är dessutom en bra tillgång i uppspelen där han sällar tappar boll trots att han inte alltid slår den enklaste passningen. Får med sig en assist till Rebic mål dessutom.

Kessie – 6: Är egentligen inte speciellt svag i spelet men framstår som fruktansvärt nonchalant när han bränner straffen på det sätt som han gör. Han slår visserligen alltid sina straffar så men när den inte går in så ser det snudd på pinsamt ut. Tur för honom att det där inte blev mer avgörande för matchen och säsongen än vad det blev.

Calhanoglu – 5,5: Får med sig en assist från en liggande boll och blixtrar till vid enstaka tillfällen men på det stora hela har han mycket mer i sig än såhär.

Diaz – 7,5: Många höjde nog på ögonbrynen när man såg spanjoren i elvan men vilken succe det skulle bli. Var mycket företagsam under sin tid på planen och löser såväl ledningsmål som straff på i stort sett egen hand. Ett levande bevis på att man kan vila sig till toppform.

Saelemaekers – 6,5: Står för en klassisk Saelemaerkes-insats. Han är inte alltid elegant och spektakulär men han gör jobbet och bidrar med enormt mycket utan att göra så mycket väsen av sig. Nyttig!

Ibrahimovic – 6,5: Står för en på totalen ganska bra insats när det kommer till det felvända spelet och duellspelet. Lite sämre i det rättvända och det märkliga speluppbyggnadsspel som han envisas med att syssla med.

Avbytare och tränare:

Rebic – 7: Kommer in och dunkar direkt upp bollen i krysset och säkrar segern. Frågor på det?

Pioli – 8,5: Spelar fullkomligt brallorna av Pirlo i denna match och känslan av A-lags mot -pojklagstränare var påtaglig. Han fick till en perfekt balans mellan offensiv och defensiv där man skapar betydligt mer än Juventus oc släpper till enormt få målchanser. Vidare visar han en enorm fingertoppskänsla genom att starta med Diaz och byta in Rebic (trots att det berodde på Zlatans skada). Därtill stängde han matchen med sina avslutande byten och ska ha stor del av hyllningarna som rättmätigt bör tillfalla laget. Här hittar vi redaktionens MOTM – hans första titel från redaktionen denna säsong, Grattis mister!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer