Pioli: Det var inte vår bästa kväll.

Pioli intervjuades av Sky Sport Italia efter matchen.

Tänker du redan på nästa match?

“Det är så det måste vara, det är meningslöst att tänka på vad vi kunde gjort. Det var inte vår bästa kväll, tempot och kvaliteten nådde inte upp till våra senaste matcher. Även matchen mot Juve som var en riktigt bra match visade vi att vi har kvalite att göra bra ifrån oss på söndagen också”

Vad gick fel?

“ I dagens match var det mycket känslor, vi visste att om vi vann skulle vi stänga allt, så vi spelade under press och var spända. Vi kunde ha spelat bollen snabbare för att komma till mer lägen.”

Tror du på ödet, att cirkeln kan slutas mot Atalanta?

“Cirkeln kommer definitivt slutas i sista matchen. Ikväll är det stor besvikelse. Atalanta är den enda högnivåmotståndaren som vi inte har kunnat slå medans jag varit tränare, de är väldigt starka. Vi kommer att förbereda oss för att lyckas. ”

Förklara bytena du gjorde?

“Jag bytte ut Bennacer för att få mer dynamik och fysik på mitten av planen. Mandzukic har haft preoblem och han blev uppkallad i truppen idag på morgonen i sista stund. Han hade inga mer minuter i sig.

Saknar Milan en ersättare till Zlatan?

“Ja, men man måste också ha balans i utvärderingarna. De senaste två matcherna var Zlatan inte med. Jag hörde att vi var Ibrapendent och sen att vi spelar bättre utan honom. Mandzukic togs ju in för denna roll men han har varit med om mycket sedan han anlände till klubben. I januari var vår idé att ha en central forward redo. I dag förlorade vi inte för att vi inte hade en ersättare till Ibra, utan för en alltför spänd situation. ”

Spelar det någon roll om ni kommer på femte plats istället för fjärde?

“Det spelar roll. För hela säsongen vi gjort, att då inte sluta på en topp fyra placering skulle verkligen vara en besvikelse men inte en katastrof för att detta året har vi lagt grunden till ett vinnande Milan i framtiden.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen